Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       SM i beachhandboll ställs in

       2020-04-23 15:30

       SM i beachhandboll, som i år skulle ha arrangerats i samband med SM-veckan sommar i Halmstad, ställs in.

       Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har RF och SVT i samråd med Halmstads kommun beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2020. Det innebär att också det SM i beachhandboll som skulle ha spelats den 26-28 juni ställs in.

       Riksidrottsförbundet (RF) har tillsammans med Halmstad och SVT analyserat olika alternativ utifrån en dialog med deltagande specialidrottsförbund, där ibland Svenska Handbollförbundet (reds. anm.). Bland annat utifrån den informationen samt beslut och rekommendationer som finns att tillgå har parterna beslutat att det inte är möjligt att genomföra SM-veckan sommar 2020.

       – Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut. Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande av en SM-veckan i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. Det är fortsatt en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

       – SM-veckan är ett av Sveriges populäraste evenemang som varje år lockar hundratusentals tv-tittare, så därför känns det såklart väldigt tråkigt att inte kunna bjuda SVT:s publik på en av sommarens största höjdpunkter. Men som läget är i Sverige har vi tvingats ta detta oönskade men ansvarsfulla beslut, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

       - Det är oerhört trist för så många att vi behöver ställa in sommarens SM i beachhandboll för U19 och seniorer på Tylösand. Det hade blivit en fantastisk plats och arena för SM-spelet tillsammans fotbollens-SM och den ungdomsturnering som planerades parallellt. Vi vill passa på att tacka Hallands Handbollförbund med Tomas Lennartsson i spetsen som lagt ned massor av tid och energi för att förverkliga arrangemanget. SM i beachhandboll tar nu sikte på Linköping 2021, tillägger Per Ekberg, Svenska Handbollförbundet på svenskhandboll.se.

       Anmälningsavgiften återbetalas - det gäller alltså de handbollslag som redan betalat in anmälningsavgiften till Svenska Handbollförbundet.

       SM-veckan sommar i Halmstad skulle ha genomförts 24–30 juni med SM-tävlingar i 37 olika idrotter.

       Tidigare i år ställdes även SM-veckan vinter, som skulle arrangerats i Luleå och Boden, in.

       Nästa SM-vecka avgörs i Borås den första veckan i februari 2021. Det blir den sydligaste vinterveckan hittills, och för första gången står SM i rullstolshandboll med på programmet (reds. anm.).

       Uppdaterad: 2020-04-23 15:44
       Skribent: Pressmeddelande SM-veckan

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information