Hoppa till sidans innehåll

DGHF december 2020

2020-12-31 17:17

Äntligen har det vänt mot ljusare dagar även om snön än så länge lyser med sin frånvaro. Kung Bore gör sina tappra försök att låta det vita gnistrande snötäcket bildas men under detta år har ingenting varit som vi förväntat oss.

Vi inom handbollsfamiljen drivs till stor del av utveckling och förändring. Att det under detta år varit förändringar på nivåer långt över vad vi trodde skulle kunna vara möjligt har nog inte undgått någon. I slutet av februari/början av mars detta år så drabbades världen av Covid-19, ett virus som förändrat världen, inte minst handbollsvärlden. Vi inom handbollsfamiljen har sedan dess fått anpassa oss till råd och rekommendationer som vi inte kan råda över.

Förbund och föreningar har tvingats finna nya lösningar för att bedriva sina verksamheter där det så har varit möjligt. Vissa har helt fått pausa sin verksamhet på grund av gällande restriktioner från regering, riksidrottsförbund, handbollsförbund och regioner och några har kunnat bedriva sin verksamhet men i anpassad form.

Inom både föreningar och förbund så har vi tvingats tänka nytt men samtidigt haft många frågor som inte kunnat besvarats. T ex när blir det normalt igen? Vad är det ”nya normala” och när kan vi starta vår verksamhet fullt ut igen? Än så länge är svaret att det får tiden utvisa då vi nogsamt följer råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Handbollförbundet.

Dock har det strategiska arbetet inom Svenska handbollförbundet inte på något sätt avstannat utan vi har fortsatt haft ett stort fokus på utveckling. Som några av er känner till så har det under c:a 2 års tid pågått ett arbete om att dagens 13 st SDF ska bli 5 st distriktsförbund.

Vid det extra förbundsmötet den 21 november så togs det enhälliga beslutet inom svensk handboll att bilda 5 st distriktsförbund med start den 1/1 2022. De 5 distriktsförbunden som bildas är Norr, Syd, Öst, Väst och Mitt.

För vår del, DGHF, inleds nu ett arbete i att övergå till Svensk Handboll Region Mitt tillsammans med Mellansvenska och delar av Upplands handbollförbund. Det görs genom att de olika kommittéerna tillsammans börjar bygga det som ska bli grunden i Region Mitt.

Dock är det en del rutiner och processer som måste följas. Det som nu närmast kommer att ske är att vi den 11:e februari 2021 ska kalla alla föreningar till ett extra årsmöte för att där besluta om likvidation av nuvarande DGHF. Kallelse och dagordning kommer att skickas ut i god tid före mötet. Mötet planeras att hållas digitalt likt vårt senaste årsmöte.

Det extra årsmötet kommer då besluta om likvidation av nuvarande DGHF per den 30/4-2021 för att sedan under perioden 1/5-31/12 2021 ingå i en interimistisk styrelse för Svensk Handboll Region Mitt för att sedan per den 1/1 2022 helt uppgå i Region Mitt.

Efter det extra årsmötet så fortsätter arbetet som planerat och DGHF’s sista ordinarie årsmöte kommer att hållas i maj 2021 som planerat.

Jag ser detta som något mycket positivt för handbollen i vårt nuvarande distrikt. Tillsammans med de krafter och resurser som finns inom DGHF, MSHF och Uppland så kommer vi tillsammans i Region Mitt ha bättre förutsättningar för att utveckla handbollen vidare, det är jag övertygad om.

Jag förstår att många är frustrerade över att säsongen och verksamheten inte blivit som planerat. Vill då skicka med er en av mina personliga reflektioner i den värld vi nu lever i.

Med en säsong, en cup, en match i ena handen och hälsa och liv i den andra så är valet för mig inte så svårt. Jag är övertygad om att vi kommer gå starka ut ur detta när vi möter det nya normala och vem vet, kanske var detta ett sätt för vår moder jord att säga till oss ”Stopp, stanna upp, lugna ner dig lite”.

Mot ett nytt handbollsår med spännande utmaningar önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Ta väl hand om ER!

Med vänliga hälsningar

Pär Olsson, Ordförande

Uppdaterad: 2020-12-31 17:21
Skribent: Tina Sjöström

Fler nyheter

Beslut om avveckling av seriespel

2021-02-25

Svenska handbollförbundet har beslutat att…

DGHF uppgår i Handbollförbundet Mitt

2021-02-12

Torsdag den 11 februari 2021 genomfördes 13…

Allt seriespel i DGHF’s ungdomsserier avslutas

2021-01-26

Till alla handbollsföreningar i Dalarna och…

Workshop om minihandboll

2021-01-21

Vi fortsätter utvecklingen av minihandbollen och…

Hand the Ball

2021-01-18

Hand the Ball är en rörelseform där vi försöker…

 
Dala-Gävleborgs HF
Lugnetvägen 1 B
791 31 Falun
Telefon: [saknas] Information