Hoppa till sidans innehåll

Parahandboll - framgångssaga i Hudiksvall

2020-11-02 16:28

Strands IF Handboll har sedan ett par veckor tillbaka startat handboll för alla ungdomar (och vuxna) med funktionsnedsättning - Parahandboll och gruppen träffas i klassiska Idrottshallen, Hudiksvall 1 ggr/vecka.

Det tjoas och skrattas i Idrottshallen en vanlig tisdag eftermiddag. Det är ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning som tränar Parahandboll.
Seniorspelare och ledare från Strands IF Handboll är med som instruktörer och efter bästa förmåga tränas det handboll och med stora leenden.
-Jätteroligt, jag har alltid tyckt om att titta på handboll och nu får jag själv vara med på handbollsplan. Jätteroligt, säger Johan och har precis lärt sig rörelsen över att utföra en kullagerfint..

Idén att Strands IF Handboll drog i gång Parahandboll är så enkel.  Robert Zetterquist, från Strands IF Handboll berättar:
- Jag klev in en dag i Idrottshallen och såg dessa ungdomar och de spelade innebandy på skoltid. Det var elever från Bromangymnasiets särskola. Jag gick fram till elevernas ledare (Ulrika Eriksson) och berättade vem jag var och frågade om vi inte ska starta Parahandboll i Hudiksvall. Ulrika Eriksson tillsammans med Malin Danielsson tände direkt på idén och vi hade ett första möte och sedan drog vi i gång projektet.

Sagt och gjort och nu är verksamheten i gång. Det är 15 registrerande spelare anmälda och det är helt kostnadsfritt för deltagarna som har fått träningströjor från Strands IF Handboll.
- Detta är så roligt och svårt att beskriva den glädje och engagemang som finns. Vi är på en mycket enkel nivå och bara på denna kort tid vi har tränat tillsammans ser jag en stark utvecklingsfas. Det handlar till 100 % att ge ungdomarna förutsättningar och framför allt mitt motto "våga misslyckas för att lyckas", säger Robban Zetterquist.

Efter träningarna då och då överraskas både ungdomarna och deras assistenter.
-Det finns ett stort intresse från näringslivet och vi har både ätit och fikat efter träningarna.
Att umgås även utanför spelplan är en viktig detalj, säger Robban Zetterquist i Strands IF Handboll.

Strands IF Handboll är numera medlem i Parasportförbundet och detta projekt kommer att fullföljas fram till våren 2021 och förhoppningsvis blir verksamheten bestående.
- Det är vår ambition och jag jobbar för att vi under våren (maj) 2021  kan ta oss med hela gruppen till Stockholm och få träffas och spela matcher mot kollegor. Det finns idag ett 15-tal föreningar i landet som bedriver Parahandboll. Strands IF Handboll är den första förening som har dragit i gång Parahandboll norr om Uppsala.

För mer information, tveka inte att kontakta Strands IF Handboll, tel; 0650 - 177 50 (kansli).
Robert Zetterquist, tel; 0708 - 269 886
Kika även in på Strands IF hemsida.
https://www.laget.se/ParaHandbollStrandsIF

Uppdaterad: 2020-11-02 16:33
Skribent: Tina Sjöström

Fler nyheter

Sverigecupen för 05 ställs in

2020-11-23

Svenska handbollsförbundet meddelar att årets…

Seriespel pausas fram till jul

2020-11-18

Allt ordinarie seriespel, förutom damernas och…

Alla distriktsläger inställda

2020-11-14

På grund av de nya restriktioner är samtliga…

All tävlingsverksamhet pausas till 10 december

2020-11-12

Med anledning av skärpta allmänna råd som från…

Distriktslagsträning 4/12 för F06 Dalarna

2020-11-09

Nu är det dags för distriktslagsträning 2 för…

 
Dala-Gävleborgs HF
Lugnetvägen 1 B
791 31 Falun
Telefon: [saknas] Information