Hoppa till sidans innehåll

Information gällande matchflytt

Förtydligande av reglemente för matchflyttar

Samtliga ledare och styrelsemedlemmar i respektive förening uppmanas att läsa TBBU 1:5, som finns länkad här och på vår hemsida. Nedan är endast en förtydligande av en del av dessa bestämmelser.

Detta är grundförutsättningen (se kapitel 1:5 i TBBU):         

 • Matchflyttar som inkommer till TK 21 dagar före planerad match är gratis.
 • Matchflytt som kommer in till TK 14 före nytt matchdatum är gratis.
 • Matchflytt får göras till speldatum inom 15 kalenderdagar från ordinarie matchdag (dvs matchen skall spelas tidigas 15 dagar före ordinarie matchdag och senast 15 dagar efter ordinarie matchdag) Dock får matchen aldrig spelas efter sista omgången i respektive serie
 • Matchflytt som inte ligger inom ovan tidsramar kan åläggas med avgift om 1000 kr för äldre och yngre ungdom och 500 kr för barn/match eller sammandrag.
 • Icke sanktionerade matchflyttar kan åläggas med avgift om 2000 kr för äldre och yngre ungdom och 1000 kr för barn /match eller sammandrag.

Därför uppmanas föreningarna till god planering och kommunikation (denna kommunikation gäller inte bara mellan föreningarna utan även till TK).

 

Sena matchflyttar (matchflytt senare än 15 dagar innan ordinarie speldatum)

Matchflytt skall meddelas av det lag som önskar flytta matchen i första hand, alternativ arrangerande förening. Sena matchflyttar innebär merkostnader för arrangerande förening, domare, hall och funktionärer. Detta vill vi undvika i största möjliga mån.

 • Matchflytt som inkommer sent pga sjukdom skall kunna intygas av föräldrar (för omyndiga) och därav tar TK beslut om matchflytt skall är godkänd eller ej. Denna matchflytt är gratis om det står klart att det inte går att genomföra matchen pga spelarbrist. Föreningen har 5 dagar på sig från det datum som matchen skulle spelats att inkomma med styrkande handlingar till TK. Uteblir detta så räknas den som sen matchflytt och avgift tas ut.
 • Uppskjuten match pga Force major såsom Väderförhållanden och andra förhållanden som föreningen inte råder över är kräver en matchflytt som är avgiftsfri (Se exempel i kapitel 1:5 TBBU).
 • Matchflytt av matcher som lagts utanför spelomgång i spelschemat (tex på lov och dyl) och behöver flyttas pga spelabrist åläggs med matchflyttningsavgift.
 • Det finns endast två godtagbara anledningar till att en match blir uppskjuten med kort varsel och det är sjukdom eller Force major.

 

Ej sanktionerade matchflyttar.

 • Match som ställs in eller flyttas utan att TK meddelats räknas som ej sanktionerad matchflytt. Det är den förening som ställer in eller flyttar matchen som har ansvaret att meddela arrangören/gästande lag och TK.
 • En match som flyttats/skjutits upp och sedan spelas utan att TK meddelats nytt speldatum räknas som ej sanktionerad matchflytt. (Matchen ligger uppskjuten i TA systemet och resultatrapportering kan ej ske utan att matchflytt meddelas). Det är båda föreningarnas ansvar att meddela nytt speldatum.
 • Lag som meddelar TK inställd match samma vecka som matchen skall spelas räknas som ej sanktionerad matchflytt. Matchen läggs som uppskjuten i TA och kan ej registreras förrän nytt matchdatum meddelas TK. För att undvika ej sanktionerad matchflytt kan lagen skicka in nytt matchdatum istället för inställd match.

 

Alla matchflyttar unika för varje förening och situation, därför är det viktigt att föreningarna grundligt redogör för varje situation som avviker från ursprungsreglementet.  Det är inte en godtagbar förklaring att säga att man inte fick ihop lag, utan det måste redogöras för hur situationen såg ut i respektive fall.


Nyheter

Klara dispenser

2020-09-28

Beviljade dispenser för säsongen 2020-2021…

Urdragna lag före seriestart 2020-2021

2020-09-28

Dessa lag har meddelat att de drar sig ur årets…

Urdragning U10

2019-10-08

Nås IF meddelar att de drar ur sitt U10 lag.

Urdragning U10

2019-09-30

Malungs IF har meddelat att de tyvärr måste dra…

Nytt verktyg för matchflyttar.

2019-09-22

Nu är serierna låsta för ändringar i…

 
Dala-Gävleborgs HF
Lugnetvägen 1 B
791 31 Falun
Telefon: [saknas] Information