Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Om handbollfestival  Vad är en Handbollfestival?

  En Handbollfestival är en träff där handbollslag från distriktet olika föreningar bjuds in och samlas för att träna tillsammans och spela matcher mot varandra. Skillnaden från en vanlig handboll cup eller ett träningsläger är att lagen tillsammans värmer upp, tränar teknik och har en gemensam avslutning.

  Handbollfestivalen riktar sig till barn upp till 10 år. Tanken är att ge barnen en positiv upplevelse genom att skapa en starkare gemenskap som gör att barnen kommer närmre varandra.

  Ledarrollen
  Ledarna ska under Handbollfestivalen vara aktiva och ge spelarna återkoppling/feedback på vad de gör. Det ska finnas en ledare på varje station under teknikövningarna som styr respektive övning. De övriga ledarna ska vara utspridda över hela ytan för att stötta och ge spelarna återkoppling på hur de utför tekniken. Det är viktigt att ledarna delar upp sig så att alla spelare blir uppmärksammade. Utöver att ge återkoppling ska ledarna vara snabba att anpassa övningarna efter varje individ så gott det går.

  Det är viktigt att det finns en ledare som har ett övergripande helhetstänk och koll. När ska spelarna byta? Är någon ledsen? Har någon skadat sig?

  Gemensam avslutning
  Handbollfestivalen närmar sig sitt slut. Förhoppningsvis har spelarna från de olika föreningarna börjat lära känna varandra lite. När det är dags att avrunda kan det vara roligt att göra det med någon tävling som suddar ut föreningstillhörigheten. Kanske en dribblingsstafett, kullek eller liknande med blandade lag från olika föreningar. Om ni hamnat i tidsbrist eller bedömer att spelarnas energi är slut för dagen kan det vara lämpligt att bara samla alla deltagare och tacka för en rolig och givande dag.

  Uppdaterad: 2017-05-30 14:37
  Skribent: Svenska Handbollförbundet

  Nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information