Hoppa till sidans innehåll

Policy

Policy- allmän information

En av våra huvudmålsättningar med spelarutbildningen är att prestationsutveckla svensk handboll inom våra distrikt, Göteborg och Bohuslän-Dal. En annan stor sak för oss är att ge våra handbollsungdomar en bred och bra utbildning i samband med våra läger, samlingar och turneringar. Förhoppningsvis så bra att de blir uttagna till Svenska Handbollförbundets spelarutbildning, Riksläger.

För att kunna göra detta krävs att vi är tydliga med en del saker i samband med våra utbildnings-tillfällen. Därför har vi plockat fram ett antal policys som vi tycker är viktiga i samband med den spelarutbildning vi bedriver. För oss känns det naturligt vilket vi också hoppas att det också gör för dig.

Material

Ledarna bär förbundsoverall och klädsel framtagen av förbundet i samband med samlingar och träningar.

Verksamhetsinriktning

Varje enskilt distriktslag följer den lägerstege och verksamhetsplan och som Handbollsförbundet Väst Utbildningskommitté och Styrelse fastslagit.

Alkohol, droger och dopingpreparat

HFV tar avstånd från alkohol, droger och dopingpreparat i samband med idrottsutövning inom ramen för vår verksamhet. Vi hänvisar eventuella dopingfrågor till Riksidrottsförbundets hemsida, rf.se/antidoping. I de fall när vi inte klarar att hantera detta klargör och beslutar  Handbollförbundet Väst Utbildningskommitté och Styrelse om eventuella åtgärder relaterat till vad som har inträffat.

Scouting av spelare

Handbollförbundet Väst står för en neutral, objektiv och analyserande roll när vi scoutar spelare till verksamheten. Det innebär att vi/du är där som representant för Handbollförbundet Väst. Då är vi/du där för att utföra ett jobb, inte för att vara del av någon fan-club eller annat i någon av spelande föreningar.

Borttagning av spelare

Vi är tydliga med varför vi väljer att satsa på någon enskild spelare eller inte. Därför försöker vi ta dessa diskussioner mellan fyra ögon, inte per telefon, via brev eller mail. Trovärdighet i det här arbetet skapar vi genom att vara tydliga med vad vi tycker och tänker samt också klarar av att stå för det. Vi menar att det ingår i ledarskapet kring att vara förbundsledare hos oss.

Värvning av spelare

Inom ramen för vår verksamhet värvar vi inga spelare eller ledare till ”min” förening. När vi arbetar med spelarutbildningen ser vi till att skilja på det och den verksamhet man eventuellt bedriver i ”sin” klubb. Det tycker vi känns naturligt för oss och dessutom upplever vi att det skapar trovärdighet och respekt för det arbete vi gör med talangerna.

Utdrag ur brottsregistret

Fr o m den 1/1 2018 skall alla idrotts- och förbundsledare uppvisa ett utdrag ur brottsregistret för att kunna verka och arbeta med Handbollförbundet Västs verksamhet.du beställer på denna länk https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

När du fått detta brev skall du ta med det oöppnat till HFV:s kansli och öppnas tillsammans med behörig personal.

Uppdaterad: 2018-05-23 14:01
Skribent: Sofia Kronvall

Nyheter

Spelaruppföljningshelg för -05 flyttas till augusti

2021-03-16

Den framflyttade spelaruppföljningshelgen som…

Distriktslagsträningar i mars inställda

2021-03-12

Alla distriktslagsträningar i mars månad för…

Spelaruppföljningshelg flyttas fram

2021-03-01

Spelaruppföljningshelgen som ersätter…

Uttagna spelare Göteborg P05

2021-02-18

Nu har listan på de uttagna spelarna för…

Uttagna spelare Bohuslän Dal F05

2021-02-12

Nu är det klart med uttagna spelare för Bohuslän…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890