Hoppa till sidans innehåll

Handbolljakten - en tävling för er förening och handbollslag

2020-10-20 11:14

Handbollslandslaget och Tetra Pak vill inspirera till ungdomars handbollsintresse och tillsammans arbeta för att sporten blir mer hållbar genom ökad kunskap och medvetenhet. Handbollsjakten är ett roligt komplement till den dagliga träningen. Vi vill med Handbollsjakten visa att alla kan göra något för en mer hållbar livsstil och att alla barn kan träna och spela handboll – efter sina egna förutsättningar.

Vi måste bli bättre på att hushålla med jordens resurser. Att materialåtervinna är ett konkret sätt att göra en insats för miljön. Materialet i, till exempel, en helt vanlig mjölkkartong är en värdefull råvara som kan användas till nya produkter om vi lämnar den till återvinning istället för att slänga den i soporna. Detta sparar resurser och minskar energianvändningen. I Sverige är vi duktiga på att återvinna, bland de bästa i världen faktiskt. När det gäller att återvinna just förpackningar som innehåller t.ex. mjölk, juice, yoghurt eller krossade tomater är vi dock fortfarande sämre än Europa i genomsnitt. Handbollslandslaget arbetar på fler sätt aktivt för att koppla ihop hälsa och hållbarhetsfrågor. Nu är det dags för Handbollsjakten.

  • Handbollsjakten startar den 1 september 2020 och pågår till och med den 18 april 2021.
  • I Handbollsjakten ska laget göra olika utmaningar som är relaterade till hälsa och hållbarhet. Det kan vara allt från att genomföra en träning med handboll i fokus, göra ett hållbarhetsquiz, återvinna kartongförpackningar hemma eller att diskutera vad som är ett bra mellanmål.
  • Handbollsjakten ger er i föreningen ett kul stöd i träningen och gör att laget får ett gemensamt mål att sträva efter.
  • Ni jobbar i er egen takt och redovisar allt på webben via dator eller smartphone.
  • Bland de lag som klarat flest utmaningar lottas härliga priser ut. Bland annat ett minnesvärt besök av handbollslandslagets förbundskaptener och representanter från Tetra Pak.

Läs mer och anmäl er redan idag på www.handbollsjakten.se

 

Texten är tagen från Handbollsjaktens informationsblad.

Uppdaterad: 2020-11-23 09:40
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

Ny distriktsorganisation i svensk handboll – nu beslutat

2020-11-23

I lördags, 21 november, röstades den nya…

Digitalt evenemang med Magnus Wislander från Lunds universitet

2020-11-19

Hösten 2019 fick Magnus Wislander stroke. Den 1…

Restriktioner förlängs i Västra Götaland

2020-11-19

Skärpta allmänna råd förlängs i region Västra…

Daniel Westerberg får stipendium från Åke Nilssons Minnesfond

2020-11-18

Årets stipendium från Åke Nilssons Minnesfond…

Nominera er kandidat till Bohusläningens Idrottspris

2020-11-16

De lag eller spelare som är aktiva i…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890