Hoppa till sidans innehåll

Information om tävlingsverksamhet på grund av Corona

2020-03-12 19:53

(Uppdaterad 18/3) Med anledning av Corona-viruset Covid-19 och dess spridning i Sverige påverkas handbollen likt mycket annat i samhället. I nedan artikel uppdaterar vi kontinuerligt allt eftersom information och beslut inkommer. Handbollförbundet Väst kommer att följa Svenska Handbollförbundets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

(All information nedan är inte aktuell i dagsläget. Se all sammanfattad och uppdaterad information här https://www.svenskhandboll.se/HandbollforbundetVast/FORBUND/AngaendeCorona/).

Informationen här uppdateras kontinuerligt allt eftersom beslut tas och information kommer.

Seriespel, seniorer
Fredagen den 13 mars kl.16.00 har Handbollförbundet Väst tagit beslut om att alla matcher i dam division 3, 4, 5 och herrar division 4, 5 och 6 pausar i 2 veckor. Som det ser ut nu så återupptar vi matcherna igen lördagen den 28 mars.

Vi kommer under den närmaste tiden att se över vilka matcher som är av betydelse för upp och nerflyttningar och utifrån det besluta om vilka matcher som ska spelas. Matcher utan betydelse kan komma att ställas in.

Observera att detta beslut gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. Vi kommer även att följa utvecklingen av Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens beslut.

Slutspel och kval
Alla slutspel och kval flyttas fram och beräknas starta i mitten av april. Spelet genomförs med färre matcher.

Frågor angående alla kval hänvisas till Svenska Handbollförbundet.

Ungdomsserier
HFV ungdomsserier U19 – U8 avslutas för säsongen från och med fredag 13 mars.

Distriktslagsverksamhet
All distriktslagsverksamhet ställs in resten av säsongen.

Ungdoms-SM/USM
Svenska Handbollförbundet har fredagen den 13 mars fattat beslut om att allt spel i USM under mars månad ställs in. Deltagande i USM innebär resande över hela landet för många ungdomar och oron över den ökade allmänna smittspridningen ligger till grund för det nya beslutet. Vi återkommer om, och i så fall hur och i vilken spelform, vi kan slutföra årets USM.

SHF planerar för att kunna genomföra finalspelet i USM den 24-26 april.

Föreningsverksamhet (uppdaterat 18/3)
Förtydligande information från Folkhälsomyndigheten (13/3): Det finns i dagsläget ingen anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Fortsättningsvis gäller att: distrikt och föreningar fattar enskilda beslut gällande den egna verksamheten.

Alltså är det okej med mindre sammankomster såsom träningar, det är dock upp till föreningar att fatta egna beslut gällande den egna verksamheten.

Däremot bör man ta i beaktande de råd som Folkhälsomyndigheten sedan söndagen den 15 mars ger grundskolor och förskolor: ”…viss undervisning som idrottsundervisning, kan ha större möjligheter att genomföras utomhus. Undvik de idrottsaktiviteter och andra aktiviteter som inkluderar närkontakt om det är möjligt”. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se >>

Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med tisdag 17 mars att träningar med laget hålls utomhus och med individuella övningar. Tänk också på att inte göra resor i onödan att den som har sjukdomssymtom inte ska delta.

Folkhälsomyndigheten har också tagit fram en checklista för den som arrangerar olika typer av sammankomster. Den kan du läsa här >>

Riksläger
Svenska Handbollförbundet har tisdag 17 mars beslutat att det Riksläger som skulle genomföras den 4-7 april i Halmstad ställs in.

Vi planerar för att kunna genomföra kommande Riksläger enligt plan:

13-16 juni, Riksläger 4 för spelare födda 2003
1-4 augusti, Riksläger 2 för spelare födda 2004

Observera att nya beslut kan fattas med kort varsel.

Inbetald lägeravgift kommer att betalas tillbaka.


 

 

Glöm inte att meddela er kommun och sprid informationen i era föreningar.

Uppdaterad: 2021-03-31 16:01
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

Vill ni ha uttagningsläger i beachhandboll?

2021-03-31

Svenska Handbollförbundet (SHF) kommer ha ett…

Glad påsk!

2021-03-31

Nu tar vi i förbundet påskledigt och är åter…

Parahandboll Summer Camp

2021-03-22

Sommarens händelse för alla parahandbollsspelare…

Öppet brev till regeringen och kommunerna

2021-03-17

Igår publicerades ett öppet brev gällande den…

Vad händer just nu - den nya distriktsorganisationen

2021-02-25

Från och med 1 maj ska Handbollförbundet Väst…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890