Hoppa till sidans innehåll

Beslut från SHF om seniorspel div 1 och neråt - serier tidigast 22 mars

2021-02-12 14:29

Svenska Handbollförbundet har nu tagit nästa beslut när det gäller seniorspel division 1 och neråt. Man väljer nu att gå över till alternativ 3 vilket innebär att serierna kan inledas tidigast 22 mars.

Vad det innebär för serierna som Handbollförbundet Väst administrerar ber vi att få återkomma om när vi hunnit att se över det.

(Text från svenskhandboll.se)

I mitten av december tog Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté (TK) fram en serieplanering för alla seniorserier från division 1 och nedåt. Planeringen omfattade tre alternativa serieplaneringar och olika brytdatum för när de olika versionerna skulle aktiveras.

På torsdagen beslutade förbundsstyrelsen att svensk handboll skulle gå över till den planering som kallas alternativ 3. Denna planering innebär att matchspel kan inledas tidigast den 22 mars och där den första ordinarie spelhelgen kommer att vara den 27-28 mars.

-Med det rådande läget i samhället finns det tyvärr mycket som talar för att det även kan bli svårt att komma igång i slutet av mars, men vi följer den lagda planeringen och hoppas att läget i samhället ska förbättras på ett sådant sätt att vi kan börja spela matcher, säger tävlingschef Adam Engström.

Efter det senaste beskedet från ansvariga myndigheter som gör det möjligt för spelare födda 2001 och tidigare att i små grupper börja träna inomhus utan kontakt ser dock SHF en möjlig träningsprogression mot matchspel i slutet av mars.

-Det finns många saker som måste komma på plats, kommunerna måste häva sina beslut att hålla hallar stängda och vi behöver ytterligare positiva besked från Folkhälsomyndigheten. Det är ett halmstrå, men det är ett vi gärna vill försöka gripa tag om.

I och med att SHF aktiverar alternativ 3 så tas kvalen mellan allsvenskan och division 1 bort. Det blir alltså endast seriesegrarna i division 1 som går upp till allsvenskan för såväl damer som herrar. Kvalen i lägre divisioner tas också bort.

De två högsta serienivåerna för damer och herrar fortsätter att spela som vanligt eftersom dessa klassas som nationell elit och därmed är undantaget från rådande restriktioner i samhället. Kvalet mellan högsta och näst högsta serien ligger kvar.

SHF:s tävlingsavdelning kommer att skicka ut information om den nya planeringen till berörda lag i de fyra division 1-serierna. De administrerande förbunden för lägre serier kommer att göra samma sak i sina serier.

Uppdaterad: 2021-03-03 11:04
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

SM i beachhandboll 2021

2021-03-03

Solen steker, sanden är varm och på norra…

Undantaget för enstaka matcher tas bort

2021-02-26

Undantaget för barn födda 2005 och senare…

Seniorserier division 1 och nedåt avvecklas

2021-02-24

Säsongen 2020-2021 avvecklas för alla…

Ungdomsmatcher i mars ställs in

2021-02-24

Idag har Handbollförbundet Väst tävlingskommitté…

Information om träningsspel för ungdomar i mars

2021-02-19

Nu öppnar vi upp för träningsspel för ungdomar…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890