Hoppa till sidans innehåll

Detta händer framöver i ungdoms- och seniorserierna

2020-11-19 14:55

HFV:s tävlingskommitté (TK) har nu påbörjat arbetet med vad som händer med handbollens seriespel i distriktet efter pausen på grund av senaste ökningen av Covid-19.

I tisdags kom besked om att HFV pausar alla serier fram till jul. Tävlingskommittén i HFV arbetar just nu med att handbollen ska komma igång efter årsskiftet. Skulle det sen bli fortsatta restriktioner så får de ta ställning till det då.

Här nedan följer lite information om vad som händer framöver.

Seniorer:

  • Här inväntas information från Svenska Handbollförbundet och deras omlägg av terminsplaneringen. Idag är målsättningen att dessa serier ska spelas färdigt och TK arbetar på en lösning. De serier som är lottade som trippelserier kommer att genomföras med en omgång mindre. Lagen möter varandra endast 2 gånger hemma & borta. Vidare information kommer så fort det är klart.
  • Dam division 2 kommer att få ett separat mail om vad som är tänkt med omlottningen av lagen.

Ungdomsmatcher:

Idag är det redan en hel del matcher som ska lottas om då dom under hösten bara har haft en enkelserie. Detta har gjort att TK nu kommit fram till att de kommer att lotta om alla utom en ungdomsserie.

Att TK väljer att lotta om är för att det blir renare serier och ett lite enklare arbete för både tävlingsansvarig på HFV och föreningarna som kommer att vara med i denna process med matchläggning., alla lagen möter varandra en gång i varje. Det har dessutom utgått en hel del lag vilket skulle göra att det skulle bli ojämnt antal matcher m.m.

  • U19-17, samma seriedelningar bortsett från de eventuella lag som utgått.
  • U16-15 nivå 1, här kommer det att bli nya serieindelningar, dialog pågår med berörda föreningar
  • U16-15 övriga nivåer – U12, samma seriedelningar bortsett från de eventuella lag som utgått.
  • U11-U10, dessa serieindelningar kommer i stort sett att vara som dom var under hösten. Kommer att bli små förändringar för att justera efter utdragningar samt att lägga in de nya anmälda lag som inkommit. Då dessa serier inte hann spela så många omgångar innan det blev inställt så behövs det inte göras några nya serieindelningar som man annars försöker göra vid omlottning.
  • F10 SD, är lottad som en sammandragsserie lagd över hela året. En sådan serie är inte så lätta att lägga om. Det kommer att bli fortsatt spel utifrån spelprogrammet efter årsskiftet. Alla kanske inte får samma antal matcher och heller inte arrangera lika mycket som någon annan men det viktiga TK ser här är att tjejerna får spela handboll.

Då HFV som distrikt har många ungdomsserier så kommer HFV inte alltid att kunna ta hänsyn till hur era tidigare matcher i varje serie har legat. När alla ”gamla” matcher försvinner kommer det att finnas tid till nya, kanske inte exakt samma match som låg där men då finns det plats för en annan match.

Vid frågor hänvisar vi till mail som svaras på efterhand, info@handbollvast.se.

Uppdaterad: 2021-03-03 11:04
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

SM i beachhandboll 2021

2021-03-03

Solen steker, sanden är varm och på norra…

Undantaget för enstaka matcher tas bort

2021-02-26

Undantaget för barn födda 2005 och senare…

Seniorserier division 1 och nedåt avvecklas

2021-02-24

Säsongen 2020-2021 avvecklas för alla…

Ungdomsmatcher i mars ställs in

2021-02-24

Idag har Handbollförbundet Väst tävlingskommitté…

Information om träningsspel för ungdomar i mars

2021-02-19

Nu öppnar vi upp för träningsspel för ungdomar…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890