Hoppa till sidans innehåll

Information om matchspel - börjar från 1 mars

2021-01-15 15:24

Handbollförbundet Väst har efter beslut från Svenska Handbollförbundet beslutat att börja spela matcher i de serier vi administrerar från 1 mars.

Pga den rådande pandemin så har nu SHF tagit beslut om att man går in på alternativ 2 när det gäller seniorspel. Det alternativet innebär att alla seniorserier börjar spelas från 1 mars. https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/beslutseriespeldrojer/

I samband med detta så har Handbollförbundet Väst tävlingskommitté i samråd med HFV styrelse tagit beslut om att de ungdomsserier som vi administrerar börjar spela matcher från 1 mars.

Idag är alla inomhushallar stängda t.o.m. 24 januari. Om dom öppnas upp efter det anser HFV att föreningarna bör komma igång med träningar innan vi spelar matcher med tanke på det långa uppehållet så är skaderisken stor om spelarna är otränade.

Seniorer:

  • Alla serier kommer att läggas som enkelserier vilket kommer att kräva att vi behöver lägga om en del matcher.
  • De matcher som ni hann spelas i höstas kommer att ligga kvar och ska alltså inte spelas om.
  • De serier som normalt brukar vara berörda av kval kommer efter enkelserien att spela kval.
  • Vidare information om serieläggningen kommer ni att få nästa vecka och när det gäller kvalen så kommer den informationen så fort planeringen för det är klar.

U19-U8

  • Om vi kommer igång spelas matcher efter det spelprogram som då finns. Spelprogrammet är ännu inte presenterat men under arbete.
  • OBS! Till er föreningar som ännu inte har lagt ungdomsmatcherna, ni är några stycken. Nu är det viktigt att även ni planerar in matcher efter den tidigare fil som ni fick i december. Ni kan inte själva lägga in det i TA utan får skicka det till mig så får jag göra det då TA nu är stängt. När ni lägger så lägg de matcher som ligger 1 mars och framåt.
  • Inga tabeller kommer att publiceras och därmed inga seriesegrare kommer att koras.
  • De matcher som kan spelas kommer att spelas. Blir matcher inställda av en eller annan anledning så utgår matchen helt från spelschemat. Inga matchändringar kommer att beviljas.
  • Eventuellt får vi inte heller från den 1 mars spela några sammandrag och i så fall kommer tyvärr minihandbollen som är planerad för U8 & U9 att bli fortsatt inställt samt att F10 Sd får planeras till singel matcher.

Det kan vara så att vårt och ert arbete kommer att vara ogjort när allt det här är över men om det öppnas upp så måste vi alla vara förberedda vilket innebär att matcherna ligger på plats i god tid så att det finns möjlighet för förbund och föreningar att i god tid kunna tillsätta domare och funktionärer till matcherna.

Uppdaterad: 2021-03-03 11:04
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

SM i beachhandboll 2021

2021-03-03

Solen steker, sanden är varm och på norra…

Undantaget för enstaka matcher tas bort

2021-02-26

Undantaget för barn födda 2005 och senare…

Seniorserier division 1 och nedåt avvecklas

2021-02-24

Säsongen 2020-2021 avvecklas för alla…

Ungdomsmatcher i mars ställs in

2021-02-24

Idag har Handbollförbundet Väst tävlingskommitté…

Information om träningsspel för ungdomar i mars

2021-02-19

Nu öppnar vi upp för träningsspel för ungdomar…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890