Hoppa till sidans innehåll

Information om träningsspel för ungdomar i mars

2021-02-19 09:36

Nu öppnar vi upp för träningsspel för ungdomar födda 2005 eller senare. Nedan följer information om planeringen av träningsspelet samt information om träningsmatcher.

Som vi tidigare har meddelat så ska vi utifrån tidigare spelschema öppna upp för träningsmatcher för ungdomar födda 2005 eller senare.

Dessa grupper får spela enstaka matcher vilket innebär att varje spelare inte ska spela mer än en match i veckan.

Arbetet med att få det färdigställt är igång och hoppas snart att allt ska vara på plats. Nedan följer information som jag vill att ni läser igenom och även delar med era ledare så att alla förstår vad som händer framöver.

Vi ställde frågan till alla ungdomsföreningar om man ville delta i träningsspel under mars månad.

När så många lag valt att inte spela innebär det att det uppstår en del luckor i program som låg sen tidigare och även antalet matcher per lag varierar stort.

 • Antalet matcher varierar som sagt mycket mellan de lag som nu ligger kvar. Vi ska börja spela första veckan i mars och det finns ingen tid till att lägga om alla grupper för att det ska bli lika för alla. Det som nu ligger är det som vi kan erbjuda under mars månad. Om man har fått få matcher så kan föreningen/lagen ordna med egna träningsmatcher, läs mer om detta längre ner.
 • Det har även uppstått en hel del luckor i programmen vilket vi nu måste snygga till. Vi kommer att se över de hallarna för föreningarna som tillhör HFV, vi försöker spara tid så därav att HFV ser på detta. Till er övriga, se över era hallar och vill ni justera tider så skickar ni in dom till towa.almqvist@handbollvast.se på vanligt sätt dvs information om vilken match det är och vad det som ska ändras. Tänk nu på att det är bråttom då tiden är knapp.

U16-15 grupperna

 • U16 får inte spela matcher vilket ställer till det i U16-15 matcherna där nu bara U15 får spela. Det har inneburit att många lag har fått utgå. När det gäller dessa serier så har vi valt att försöka hitta lösningar så att de grupper som blivit tunna får byta grupp för att på det sättet skapa lite fler matcher. Det är den enda klassen vi kommer att göra det med och det beror som sagt på att 16 åringarna inte får spela och påverkar stort.
 • P16-15 1 lagen kommer att spela i 1B gruppen
 • P16-15 3 lagen kommer att gå in i nivå 2
 • F16-15 1 lagen kommer att spela i B gruppen
 • F16-15 2 ligger kvar förutom med de lag som valt att utgå
 • F16-15 3 Det enda lag som återstår i 3 Nord går in i 3 Syd

Sammandrag

 • F10 SD, här behöver vi justera serien eftersom man bara får spela enstaka matcher. Berörda föreningar kommer kontaktas med ett separat mail. Spelprogrammen för de är ännu inte uppdaterade.
 • Minihandbollen är tillsvidare inställd då sammandrag inte får spelas.

Domare & funktionärer

 • HFV tillsätter domare till de matcher som man normalt tillsätter dvs U12 – U15. I U9-U11 är det föreningsdomare och det tillsätts av föreningen. De föreningar som inte har domartillsättning genom HFV utgår från det regelverk som ert distriktsförbund har.
 • I de matcher som normalt sätt spelas med EMP rekommenderar vi att ni tillsätter funktionärer på och spelar matchen med EMP. Detta är ett sätt för de utbildade funktionärerna att hålla igång sina kunskaper och blir då mer beredda till kommande säsong.

Övriga träningsmatcher

Om ni vill skapa egna träningsmatcher så går det bra. Denna information gäller för HFV:s föreningar, övriga hänvisar vi till ert distriktsförbund för vidare information.

 • Ni löser allt kring matchen, motståndare, bokning av hall plats och tid,
 • HFV kommer att vara behjälplig med domartillsättningen till de träningsmatcher ni vill anordna i U15-U12. För att få domare till en träningsmatch ansöker ni om det via formuläret här. Fyll i formuläret och skicka in det senast 3 arbetsdagar innan ni behöver domare till er match.

Matchändringar, resultat & tabeller

 • INGA matchändringar kommer att godkännas. Kan ni inte spela en match så meddelar ni HFV samt er motståndare. Matchen kommer då att ställas in.
 • Se matcherna som träningsmatcher, inga tabeller kommer att presenteras.
 • Lägg gärna in ert matchresultat i TA så får vi koll på att matchen är spelad.

Vad är kvar innan ni kan spika era matchtider?

 • Alla matcher där lag har utgått har blivit justerade med att matchen är inlagd.
 • U16-15 är under arbete men kommer att läggas ut så fort de är klara.
 • Vi ska se över arrangemangen och justera tider så att luckorna täpps igen efter alla lag som utgått. Detta ska vi naturligtvis försöka göra så fort som möjligt då vi har personer som sitter och väntar, dels för att kunna veta när man ska spela men även personer som ska tillsätta domare och funktionärer på matcherna.
 • Ta för vana att innan er match titta in här på HFV:s hemsida. Under resultat hittar ni i er serie och aktuella matchtider. Länk här!
 • Observera att de matcher som nu ligger är omlottade, så om ni i er klubbkalender har matcher liggande sen i höstas så gäller inte dom utan dom kan ni rensa bort.

Nu håller vi tummarna för att ungdomarna kan få spela lite träningsmatcher.

Frågor? Då är ni välkomna att höra av er. Ser ni något som verkar vara oklart så tveka inte, hör av er!

Kommer det nya eller ändrade restriktioner som påverkar träningsspelet så återkommer vi till er.

Uppdaterad: 2021-03-03 11:04
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

SM i beachhandboll 2021

2021-03-03

Solen steker, sanden är varm och på norra…

Undantaget för enstaka matcher tas bort

2021-02-26

Undantaget för barn födda 2005 och senare…

Seniorserier division 1 och nedåt avvecklas

2021-02-24

Säsongen 2020-2021 avvecklas för alla…

Ungdomsmatcher i mars ställs in

2021-02-24

Idag har Handbollförbundet Väst tävlingskommitté…

Gjensidige USM avslutas

2021-02-12

Återstoden av Gjensidige USM säsongen 2020-2021…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890