Hoppa till sidans innehåll

ÄNTLIGEN - Handbollsvecka 27 är snart här!

2020-06-19 13:23

Vecka 27 är en gyllene vecka för alla ”handbollare” i hela världen – Partille Cup spelas! På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 fick cupen ställas in, vilket skapar ett stort tomrum i oss alla. Då har vi den fantastiska idén att behålla veckan i handbollens tecken med digitala föreläsningar och utbildning – HÄNG MED!

-----------

MÅNDAG 29 juni - Hand The Ball
Malin Andersson är instruktörsutbildad samt ambassadör för ”Hand The Ball” som Jennie Linnell är projektledare för genom Svenska Handbollsförbundet. ”Hand The Ball” är ett av sätten att få barn och ungdomar i rörelse. Med en mjuk grön boll kan man få alla att känna sig inkluderade på ett eller annat sätt. Hör Malin berätta om konceptet, hur föreningar kan använda sig av det och starta projekt samt erfarenheterna Malin fick av att gå utbildningen. Är du spelare, ledare, föreningsutvecklare eller bara är intresserad av att inspireras hur ”Hand The Ball” kan utveckla oss som människor, ledare och föreningar, så ska du definitivt hänga med - koppla upp dig via datorn, surfplattan eller mobilen!

 

Se webinaret i efterhand: här!

 

ONSDAG 1 juli - Beachhandboll
August Elmberg och Jesper Knutsson är två spelare som spelar i Svenska Beachhandbollslandslaget. De kommer att berätta och visa hur det går till att spela beachhandboll, hur man går tillväga om man vill nå Beachhandbollslandslaget samt deras erfarenheter från att gå från inomhushandboll till beachen.

Häng med och inspireras - koppla upp dig via datorn, surfplattan eller mobilen!

 

Se webinaret i efterhand: här!


 

TORSDAG 2 juli - Hållbar ungdomsidrott
Albin Tingsvall och Jens Eriksson är handbollsspelare med meriter från svenska landslaget, Champions League, Bundesliga och Elitserien (Handbollsligan idag). Albin och Jens kommer använda sig utav modern idrottslig samt pedagogisk forskning för att besvara dessa frågor samt även dela med sig utav deras egna erfarenheter kring barn och ungdomsidrott.

De vill inspirera ER till att fortsätta det viktiga arbete som görs för att barn och unga ska ha en trygg och inkluderande upplevelse av föreningsidrott samt ge er verktyg för att efterleva de krav som barnkonventionen ställer på verksamheterna. Deras mål är att ni ska känna att ni får med er nya verktyg som ni kan använda i er egen förening för att skapa en inkluderande miljö för alla våra unga. Ta del av deras intressanta punkter;

Vad idrottsrörelsens viktigaste uppdrag – elitidrott eller folkhälsa?
Hur fostrar vi bäst nya elitidrottare?
Vilka fördelar finns med sen idrottsspecialisering?
Hur påverkar toppning barn och ungdomar?
Hur kan vi skapa en sund och hållbar idrottsmiljö för alla?

Häng med och inspireras - koppla upp dig via datorn, surfplattan eller mobilen!

 

Se webinaret i efterhand: här!
PowerPoint presentetationen finns: här

Länk till studie: https://www.idrottsforskning.se/unga-ror-sig-for-lite-visar-unik-studie/ 

 

FREDAG 3 juli - Att själv få sätta punkt
Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade två meter i sin första tävling! Som 18-åring tog han sig över 230 cm vilket innebar direktkval till OS. Som 22-åring hoppade han karriärens högsta hopp på 238 cm, 58 cm över den egna längden vilket innebar det tredje högsta i världen som någon någonsin hoppat över sin egen längd. Med framgången kom det dock även en baksida – psykisk ohälsa. Att inse att någon har drabbats av psykisk ohälsa kan vara lika svårt för en själv som för ens omgivning. Hör Linus berätta och dela med sig av sina erfarenheter – vägen till toppen, pressen, den berömda väggen, depression, skamstämpeln m.m.

Häng med och inspireras - koppla upp dig via datorn, surfplattan eller mobilen!

 

Se webinaret i efterhand: här!

 

Klicka här för all information: Handbollsvecka 27

 

Alla webinar som hölls under Vecka 27 finns att se under vecka 28, GRATIS! 

Uppdaterad: 2021-01-12 11:57
Skribent: Malin Andersson

Fler nyheter

Gratis föreläsning om Handboll Fitness

2021-01-12

Svenska Handbollförbundet, Handbollförbundet…

Dags att dra igång Baskurserna!

2020-06-17

Nu kan vi äntligen försöka komma tillbaka till…

Utbildningskrav på barntränare skjuts upp

2020-05-12

Svenska Handbollförbundet har beslutat att…

Krav på utbildade barnhandbollstränare

2020-03-30

Den 1 september börjar de nya kraven på…

Spelarutbildning och EM för U16 i beachhandboll

2020-03-24

Nu har era spelare som är födda 2004/2005…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890