Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Beslut om alla SM och serier

  2020-03-20 10:00

  Beslut gällande upp- och nedflyttning, kval, svensk mästare, seriesegrare, Europacupplatser, USM, Gymnasie-SM och Trim-SM är nu fattade.

  Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté har under veckan arbetat med förslag till beslut gällande tävlingsverksamheten. Svenska Handbollförbundet presenterar idag den 20 mars följande beslut:

  Upp- och nedflyttning samt kval
  Svenska Handbollförbundet har beslutat att inga kvalspel kommer att genomföras inom svensk handboll våren 2020. Konsekvensen av att kvalspelen ställs in är att alla kvalstreck i serietabellerna tas bort. Lag som placerat sig för direktnedflyttning flyttas ned. Lag som placerat sig för direktuppflyttning flyttas upp.

  Undantag från detta görs i serier som inte har spelats färdigt. I dessa serier ska serieadministratören kontrollera hur serieutfallet hade kunnat bli om serien spelades klart. Om det finns lag som genom segrar i de kvarvarande matcherna hade kunnat spela till sig en plats som innebär att nedflyttning undviks eller uppflyttning uppnås så ska dessa lag erbjudas plats i den högre serien.

  I de fall då en serie utökas för att bereda lag plats ska nedflyttningsstrecken anpassas så att serien kan återställas till sin normala storlek till säsongen 2021-2022.

  Motsvarande justeringar kan behöva göras i underliggande serier. Om det utgår lag i en utökad serie så ska inte reservplatser tilldelas förrän antalet lag understiger det ursprungliga planerade antalet lag i serien.

  Eftersom inget kvalspel genomförs kommer reservlistor till serierna att upprättas efter principen: serieplacering, poängkvot, målkvot. Vid tilldelning av reservplats används samma principer som idag finns fastlagda i Tävlingshandboken.

   

  Svensk mästare
  Svenska Handbollförbundet meddelar att det säsongen 2019-2020 inte utses någon svensk mästare. Kapitel 4 i Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser slår fast hur svensk mästare ska utses.

  Utdrag ur § 4:1: ”Tävlingar om Svenskt Mästerskap anordnas enligt bestämmelser som utfärdas av Svenska Handbollförbundet och gäller Riksidrottsförbundets mästerskapstecken. SM för seniorer utgörs av SM-slutspelet.”

  Eftersom SM-slutspelet inte genomförs kommer heller inte någon svensk mästare utses.

   

  Seriesegrare
  I serier som inte har kunnat spelas färdigt utses tabellettan till seriesegrare och tilldelas seriemedaljer.

   

  Europacupplatser
  Platser till Europacupspelet säsongen 2020-2021 delas ut utifrån befintliga sluttabeller. Seriesegraren erbjuds den plats som svensk mästare skulle ha erbjudits. Därefter erbjuds platserna i fallande skala till serietvåan, -trean och så vidare.

   

  Ungdoms-SM/USM
  Svenska Handbollförbundet har beslutat att ställa in resterande del av USM denna säsong.

   

  Gymnasie-SM
  Gymnasie-SM 2020 ställs in.

   

  Trim-SM
  Trim-SM 2020 ställs in.

  Uppdaterad: 2020-03-20 10:28
  Skribent: Therese Bringefors

  Fler nyheter

  08-derbyn när allsvenskorna inleds

  2020-06-08

  AIK tar emot Skånela IF när herrallsvenskan…

  Nykomling mot mesta mästaren i HBL-premiären

  2020-06-05

  De två första omgångarna i Handbollsligan…

  Dubbla derbyn i SHE:s premiäromgång

  2020-06-04

  Vecka 38 spelas premiäromgången av kommande…

  Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

  2020-06-03

  Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som…

  Regionalisering

  2020-06-01

  Uppdaterad måndag 1 juni - Sture förklarar

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information