Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

  2020-06-03 12:29

  Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett ökande behov av mötesplatser som främjar rörelse och gemenskap. I samarbete med Sveriges fem största förbund för inomhusidrott; Handboll-, Basketboll-, Innebandy-, Gymnastik- och Volleybollförbundet, har vi tagit fram ett innovativt koncept för framtidens idrottshall. Tillsammans vill vi bidra till att stärka folkhälsan i samhället.

  Idrottshallar byggs idag enligt gamla normer och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare. Framtidens idrottshall kan, genom innovativa lösningar som möter framtida hållbarhetskrav, skapa förutsättningar för rörelseförståelse och livslång rörelseglädje och stödja en föreningsgemenskap som ger trygghet och sammanhang för fler. Idrottshallen kan också vara en mötesplats i vardagen, oavsett var den uppförs genom att erbjuda ett brett, gränsöverskridande innehåll där idrott och rörelse är i fokus, såväl för skolan och idrottsrörelsen som för de som idag inte är aktiva.

  Konceptet för framtidens idrottshall presenteras på förmiddagen den 1 september, samma datum som det inställda Träffpunkt Idrott skulle ha ägt rum. Inbjudan med exakt tid och plats, fysisk eller digital, för evenemanget skickas ut senare, men boka gärna in datumet redan nu. Är du intresserad av framtidens idrottshall och vill få en inbjudan? Skicka en intresseanmälan till någon av våra ansvariga för projektet:

  Daniel Glimvert, anläggningsansvarig, Svenska Gymnastikförbundet, daniel.glimvert@gymnastik.se
  Niklas Singstedt, ansvarig arkitekt, White Arkitekter, niklas.singstedt@white.se

  Fakta: Framtidens idrottshall
  Projektet ägs gemensamt av Basketboll-, Gymnastik-, Handboll, Innebandy- och Volleybollförbundet och delfinansieras av Riksidrottsförbundet med stöd från White arkitekters forsknings- och utvecklingsavdelning White Research Lab. Projektet startade i oktober 2019 och slutresultatet presenteras den 1 september 2020.

   

   

  Uppdaterad: 2020-06-03 12:29
  Skribent: Therese Bringefors

  Fler nyheter

  08-derbyn när allsvenskorna inleds

  2020-06-08

  AIK tar emot Skånela IF när herrallsvenskan…

  Nykomling mot mesta mästaren i HBL-premiären

  2020-06-05

  De två första omgångarna i Handbollsligan…

  Dubbla derbyn i SHE:s premiäromgång

  2020-06-04

  Vecka 38 spelas premiäromgången av kommande…

  Regionalisering

  2020-06-01

  Uppdaterad måndag 1 juni - Sture förklarar

  110 handbollföreningar sökte kompensationsstöd

  2020-05-27

  Under perioden 1–15 maj hade idrottsföreningar…

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information