Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Robert kontrar

  2019-12-19 08:30

  Häng med på min kontring om EM på hemmaplan, det godkända VM-slutspelet och svensk handbolls konferenser för framtiden.

   

  Godkänd avslutning på året och nu nalkas EM på hemmaplan!

  Jag vill inleda med att önska alla handbollsvänner en god jul och ett gott nytt handbollsår. För många blir det arbete över helgerna eftersom vi står inför ett spännande, dramatiskt och historiskt EM (herrar) 9 - 26 januari i Göteborg, Malmö och med finalspelet på Tele2 Arena i Stockholm.

  Intresset är stort inför EM på hemmaplan  
  Såväl vår premiärmatch i EM mot Schweiz den 10:e januari i Scandinavium som Danmarks öppningsmatch i Malmö är redan slutsålda! Det finns goda förutsättningar för att det blir en härlig publikfest när EM spelas.

  Förbundskapten Kristján Andrésson har tagit ut den trupp som ska representera oss och Sverige i EM. Det är en del etablerade spelare som lämnat återbud och några är skadade. Det har öppnat för Lucas Pellas och Valter Chrintz som blir mästerskapsdebutanter. Men de 14 övriga spelarna har varit med i tidigare mästerskapssammanhang; då vi kom sexa i VM 2017, då vi vann silver i EM 2018 och när vi kom femma i VM 2019, så rutin finns det gott om i vårt populära landslag.

  Dubbelmöte med Egypten (Jönköping den 5 januari och Alingsås den 7 januari) är uppladdningen, i EM väntar som sagt Schweiz (10 januari), Slovenien (12 januari) och Polen (14 januari) i Göteborg. De två bästa lagen från gruppen går vidare till huvudrundan som spelas i Malmö.

  Linn Blohm välförtjänt uttagen i världslaget
  Landslaget (damer) är nyss hemkomna efter VM i Japan med en sjundeplats och säkrat OS-kval som resultat. Flera spelare fick sitt internationella genombrott - det kommer vi få nytta av framöver. En vinst mot Montenegro hade inneburit semifinal, istället vi fick möta Tyskland i match om plats 7/8. Vi avslutade med en underbar match och fick åka hem som vinnare (35-24). Det var en riktig uppvisning och innebär att vi, på papperet, hamnar i en lättare grupp i kvalet till OS 2020. Spanien, Senegal och Argentina kommer att stå för motståndet, två nationer går vidare till OS. Kvalet spelas i mars, land och ort är inte klart än.

  Linn Blohm, Sveriges bästa målskytt under mästerskapet utsågs till turneringens bästa mittsexa och blev uttagen i världslaget av det Internationella Handbollförbundet.

  -       Jag är glad och stolt över utmärkelsen, och att OS-kvalplatsen är ett plåster på såren för semifinalmissen, sa Linn Blohm, blott 27 år gammal.

  Något som imponerade extra är Isabell Gulldéns insats. Isabelle gjorde comeback och kom i VM-form bara några månader efter barnafödsel. Vilken prestation!

  Viktiga konferenser för svensk handboll
  Under EM passar Svenska Handbollförbundet på att arrangera två konferenser (en i Göteborg och en i Lund), där vi framförallt ska peka ut riktningen mot en ny och effektivare organisation för att möta svensk handbolls framtid, genom att gå från 13 distrikt mot 5 regioner. Det ska hjälpa våra föreningar i det dagliga arbetet och vårt fokus ska vara att ge bästa möjliga chans till utökat stöd för mer handboll, i allt från spel till föreningsutveckling, samt att vi hjälps åt tillsammans med en rad andra utvecklingsfrågor. Representanter från hela handbolls-Sverige kommer att vara på plats och arbeta med frågorna, vi har även bjudit in gästföreläsare som ger sin syn på aktuella frågor som berör handbollen.

  - Vi har cirka 100 engagerade ledare med i våra elva arbetsgrupper som arbetar för fullt med regionaliseringen och som i Göteborg ska redovisa hur långt de har kommit kring en värdering av NU-läget. Det ska bli spännande att få lyssna till och arbeta vidare med. Det känns som om det är positiva krafter runt processen, säger projektledare Sture Gustafson.

  Har du frågor om arbetet med regionaliseringen? Kontakta Sture Gustafsson sture.gustafsson@handboll.rf.se

   

   

  GOD JUL OCH GOTT NYTT HANDBOLLSÅR

  Robert Wedberg, Generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet

  Uppdaterad: 2019-12-19 16:42
  Skribent: Svenska Handbollförbundet

  Fler nyheter

  08-derbyn när allsvenskorna inleds

  2020-06-08

  AIK tar emot Skånela IF när herrallsvenskan…

  Nykomling mot mesta mästaren i HBL-premiären

  2020-06-05

  De två första omgångarna i Handbollsligan…

  Dubbla derbyn i SHE:s premiäromgång

  2020-06-04

  Vecka 38 spelas premiäromgången av kommande…

  Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

  2020-06-03

  Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som…

  Regionalisering

  2020-06-01

  Uppdaterad måndag 1 juni - Sture förklarar

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information