Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Varför tränarutbildning?

  Vilken är den största anledningen till att man blir ledare?  Tänk efter en stund!

  Forskningen har visat att den största anledningen är att man blivit tillfrågad.

  Därför vill vi fråga dig: Vill du vara med och leda unga handbollungdomar och med tiden se hur de utvecklas till duktiga handbollspelare ja kanske landslagsspelare? 

  Älskar du handboll? Vill du utvecklas och lära känna sporten ännu mer?

  Vill du uppleva den spännande resan våra unga handbollsförmågor tar från hungriga nybörjare till skickliga handbollsspelare?

  Känner du ett brinnande intresse för tränaryrket men funderar på hur du ska lyckas i praktiken? Över hur du tar första steget?

  Då vill vi varmt rekommendera dig att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, ”Tränarskolan”.

  Du, som är intresserad, rekommenderas att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, som börjar med Basutbildning "Framtidens handbollspelare" som är handbollens basutbildning för blivande tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade. Den ger dig kunskaper för att leda och träna barn 5-10 år. Utbildningen omfattar 14 timmar.

  När du har tränat dina ungdomar en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig, är det lämpligt att anmäla dig till Tränarskolan första steg TS1Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 9-12 års åldern. Den omfattar 72 timmar som fördelas på ett flertal sammankomster under ett verksamhetsår.

  Då dina yngre förmågor börjar komma upp i åldrarna och du vill vidareutbilda dig för att ligga i fas med deras utveckling är det naturliga steget att anmäla sig till steg två i Tränarskolan, TS2. Här får du lära dig att leda spannet 13-19 år samt senior under nivån elit.

  Även TS2 omfattar 72 timmar och fördelas på 3-4 veckoslut under ett verksamhetsår.

  Är du fortfarande intresserad av att vidareutbilda dig kan du ansöka om att få gå Tränarskolans tredje steg, TS3. TS3 ger dig kunskaper att leda och träna ett elitlag i handboll. Utbildningen omfattar omkring 75 timmar fördelade på 2 sammankomster om 3-4 dagar med ett verksamhetsår emellan.

  Varje år har du möjlighet att fortbilda dig. Alla ojämna år arrangerar SHF:s utbk ett ungdomstränarsymposium på två till tre ställen i landet. Fortbildningen vänder sig till alla som tränar ungdomar, oavsett tränarbakgrund. Alla jämna år arrangeras ett Handbollsconvent, som vänder sig till alla som tränar seniorer, oavsett tränarbakgrund. Självklart är alla välkomna att anmäla sig till både conventet och ungdomssymposiet.

  Våga satsa internationellt!

  Handbollens högsta utbildning är Master Coach - utbildningen. Denna utbildning är initierad av EHF i syfte att få en likartad tränarutbildning i Europa. Utbildningen är exklusiv och pågår under två verksamhetsår med omväxlande nationella och internationella internatsammandragningar. En Master-Coach examen ger dig möjlighet att ta ett tränarjobb i en europeisk toppklubb.

  Sök till Tränarskolan nu, vi ser fram emot din ansökan!

  Uppdaterad: 2020-03-10 08:14
  Skribent: Lennart Söderström

  Nyheter

  08-derbyn när allsvenskorna inleds

  2020-06-08

  AIK tar emot Skånela IF när herrallsvenskan…

  Nykomling mot mesta mästaren i HBL-premiären

  2020-06-05

  De två första omgångarna i Handbollsligan…

  Dubbla derbyn i SHE:s premiäromgång

  2020-06-04

  Vecka 38 spelas premiäromgången av kommande…

  Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

  2020-06-03

  Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som…

  Regionalisering

  2020-06-01

  Uppdaterad måndag 1 juni - Sture förklarar

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information