Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Bli vår ambassadör

  2020-02-27 12:42

  SHF söker nu ambassadörer för Hand the Ball.

  Svenska Handbollförbundet (SHF) söker engagerade och energirika personer som vill vara ambassadörer för Hand the Ball och arbeta med våra värderingar och vår pedagogik. Du kommer att arbeta för att sprida Hand the Ball i Sverige genom att stötta regionala projekt och föreningar. Därför behövs anknytning till ett distriktsförbund och vi ser gärna att du har erfarenhet av just lokala initiativ mot skola eller dylikt.

  Hand the ball använder sig av en mjuk grön boll och den huvudsakliga aktiviteten är streethandboll och tricks med mycket rörelseglädje. Vi fokuserar på leken och på att försöka hitta barnets inre motivation till deltagande i aktiviteter. Målet är att flytta ut spelet till skolgården, bort från resultatinriktning och att på ett kreativt sätt få barnen att samarbeta och kommunicera med varandra.

  Som ambassadör får du utbildning i både tekniska- och pedagogiska delar. Utbildningen har som mål att lära ut vår värdegrund i hur man är som aktiv Hand the Ball-instruktör och hur vi kan få ut vår kärlek till rörelse vidare till de barn vi arbetar med. Du kommer att stötta och kvalitetssäkra de lokala Hand the Ball-instruktörernas arbete samt driva kontakter och samarbet mellan skola, föreningar och distrikt. Vi söker därför individer som drivs av frågan att få fler barn aktiva, som vill arbeta med våra värderingar och har en personlig förmåga att samarbeta bra med andra.

  Som ambassadör för Hand the Ball kommer du att få genomgå en teoretisk utbildning (del 1) i Stockholm den 15/4. Start kl. 10:00 Idrottens Hus, Skanstull. Avslut 17:00, Solna. SHF bekostar resa, profilkläder, boll och utbildning enligt förutsättningar nedan.

  Du deltar sedan på en instruktörsutbildning (del 2) där fokus ligger på de praktiska momenten och hur instruktörerna inom Hand the Ball kommer att arbeta. Här utbildas de föreningsinstruktörer som ansökt om projektmedel och anmält sig till Hand the Ball. Se nedan.

  Engagemanget som ambassadör för Hand the Ball sträcker sig till december 2021, med chans till ett förlängt samarbete.

  Resor
  I samband med anmälan informerar du om du reser med egen bil utifrån reseersättning på 18,5 kr/mil eller om du avser beställa resa med buss, tåg, flyg. SHF står för biljettkostnader FÖRUTSATT att resan beställs av Emma Jannesson senast onsdagen den 16 mars. Därefter sår SDF/deltagare för resekostnader.

  Anmälan
  Det är distriktsförbundet som anmäler den eller de som ska vara ambassadör i respektive distrikt via länken https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1376043, senast måndagen den 16 mars.

   

  Hand the Ball i föreningarna
  Svenska Handbollförbundet äger rättigheterna till Hand the Ball i Sverige och etablerar nu projektet som ett nationellt projekt utifrån den lyckade satsningen i Stockholm, med koppling till EURO2020.    

  Föreningar som är intresserade av att bli en del av Hand the Ball kan söka projektmedel för att starta upp rörelseprojekt i närområdet som riktar sig mot barn och ungdomar.  

  För att deltaga under 2020 bygger det på att föreningen deltager vid någon av nedanstående utbildningstillfällen (1-4 deltagare) för vidareutbildning kring projektets värdegrund, pedagogik och projektets erfarenheter kring planering och samverkan med kommuner, skola och personal. En värdegrund där inkludering, gemenskap, likvärdighet och ’fairplay’ står i fokus.   

  Utbildningen finansieras av SHF och till viss del genom erhållet projektstöd.

  I utbildningen ingår ett startpaket med 20 bollar, 1 bouncer och 1 mål samt instruktörs T-shirt. Efter genomgången utbildning legitimeras föreningen och äger rätt att säga att man jobbar med Hand the Ball och får även rättighet att använda logotypen.  

  Föreningen faktureras 8 000 kr för ovanstående utifrån erhållet projektstöd. 
   
  Utbildningstillfällen för föreningsinstruktörer inför hösten 2020 
  SHF erbjuder åtta utbildningstillfällen av Föreningsinstruktörer till Hand the Ball.  
   
  Tid: 16.00-20.00

  Utbildare: Jennie Linnell – 25/5 Lund – 8/6 Stockholm – 17/8 Bollnäs – Östersund 18/8 – Umeå 19/8 – Boden 20/8 – Örebro 25/8 – Växjö 26/8 – Linköping 27/8 – Göteborg (se länk när fastställt)

   

  Frågor eller för mer information
  Kontakta: Jennie Linnéll på jennie.linnell@handboll.rf.se

  Uppdaterad: 2020-05-14 14:06
  Skribent: Jennie Linnéll

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information