Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Handbolls-EM inspirerar till lek och rörelse i stadens skolor

  2020-02-05 10:07

  Barn och föräldrar från Sätraskolan, Hjulsta grundskola, Husbygårdsskolan, Elinsborgsskolan, Enbacksskolan och Söderholmsskolan fick chansen att se en riktig handbollsfest på Tele2 Arena i Stockholm, som en del i projektet med Hand the Ball som staden står bakom.

  Hela denna text är hämtad från Stockholms stad webbsida(https://start.stockholm/aktuellt/handbolls-em-inspirerar-till-lek-och-rorelse-i-stadens-skolor/).

  Med hjälp av en mjuk, grön boll har hittills 3 900 barn i sex grundskolor i Stockholm lockats till lek och rörelse. Projektet Hand the Ball, som fått stöd av Stockholms stad, genomförs som ett led i att skapa social hållbarhet i samband med handbolls-EM 2020. Ambitionen har varit att inspirera till ökad fysisk aktivitet.

  – Projekt som Hand the Ball ökar barns lekfullhet och sänker trösklarna för att testa något nytt. Det är en fantastisk möjlighet att visa att idrott är roligt och givande på fler sätt, och inte enbart prestationsinriktat, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

  16 barn var utvalda till att vara inspringare under matchen Tyskland–Portugal. De var mycket pirriga men samtidigt fokuserade när de bytte om till den välkända gula tröjan och de blåa shortsen i väntan på att matchen skulle starta.

  Efter inspringet tog alla barnen sig vidare upp till läktaren där deras familjer hade samlats. Totalt var det cirka 1 000 barn och föräldrar på plats från skolorna. Efter bronsmatchen mellan Norge–Slovenien gick bussarna hem igen, fyllda med nöjda och trötta barn med sina familjer. En fantastisk dag i idrottsglädjens tecken!

  Projektet Hand the Ball

  Projektet startade hösten 2018 och pågår till och med vårterminen 2020. I Järvaområdet ingår Elinsborgsskolan, Enbacksskolan, Hjulsta grundskola, samt Husbygårdsskolan. I södra Stockholmsområdet ingår Sätraskolan och Söderholmsskolan.

  En effekt av Hand the Ball-projektet är att två föreningar, Kista SC och Vision Generation Basket, har skapat handbollssektioner i Järvaområdet där det tidigare inte har funnits någon handbollsverksamhet.

  Uppdaterad: 2020-04-09 10:18
  Skribent: Stockholms stad

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information