Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Projektmedel

  2020-02-27 12:59

  Nu släpper vi fler utbildningsdatum för föreningsinstruktörer till Hand the Ball. Föreningar kan söka projektmedel för att utbilda instruktörer och bli en del av Hand the Ball.

   
  Utbildningstillfällen hösten 2020 
  SHF erbjuder åtta utbildningstillfällen för föreningsinstruktörer till Hand the Ball. 
   
  Tid: 16.00-20.00   
  Utbildare: Jennie Linnell 

  • 17/8 Bollnäs
  • 18/8 Östersund
  • 19/8 Umeå
  • 20/8 Boden
  • 25/8 Örebro
  • 27/8 Linköping
  • 16/9 Trollhättan
  • 23/9 Växjö

  Föreningar som är intresserade av att bli en del av Hand the Ball kan söka projektmedel fram till den 15 augusti 2020 för att starta upp rörelseprojekt i närområdet som riktar sig mot barn och ungdomar.  

  I tidigare projekt har man med Hand the Ball arbetat med ett inkluderingsperspektiv i samhället. Dels inom integration då man aktiverat områden där idrottsrörelsen inte är så stark, men även ur perspektivet att den mjukare bollen och pedagogiken kan attrahera barn som vanligtvis inte är så fysiskt aktiva. 

  För att vara med under 2020 ska föreningen delta vid något av utbildningstillfällena med 1-4 deltagare för vidareutbildning kring projektets värdegrund, pedagogik och erfarenheter kring planering och samverkan med kommuner, skola och personal. I värdegrunden står inkludering, gemenskap, likvärdighet och fairplay i fokus.   

  Utbildningen finansieras av SHF och till viss del genom erhållet projektstöd. I utbildningen ingår ett startpaket med 20 bollar, 1 bouncer och 1 mål och instruktörs T-shirt. 

  Efter genomgången utbildning legitimeras föreningen och äger rätt att säga att man jobbar med Hand the Ball och får använda logotypen. 
   
  Föreningen faktureras 8 000 kr för ovanstående utifrån erhållet projektstöd. 

   

  Om Hand the Ball
  Svenska Handbollförbundet äger rättigheterna till Hand the Ball i Sverige och etablerar nu projektet som ett nationellt projekt.

  Hand the Ball Sveriges arbete bygger på tidigare projekt och erfarenheter från Danmark, Kenya och Stockholm (EM2020 projektet) där man i all aktivitet använder sig av den gröna streethandbollen. Projektet är alltså en del av en större helhet som agerar stöd med både utveckling och pedagogik för integration, rörelseglädje och rekrytering och stöd till verksamhet i Kenya. Bl.a. går det 1 (en) euro per köpt boll till verksamheten i Kenya. 

  Länk till Hand the Ball, Sverige >>

  Uppdaterad: 2020-07-01 13:57
  Skribent: Jennie Linnéll

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information