Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Hand the Ball (HTB)

  Hand The Ball Sveriges startades upp 2017 för att agera plattform till en positiv fritid och att få barn och ungdomar i rörelse genom sitt streethandbolls koncept. Sedan januari 2019 ingår verksamheten i Svenska Handbollförbundet vilket ger distrikt och föreningar möjlighet att anmäla sig till utbildningar och bedriva egna Hand the Ball inspirerade projekt.

  Målet med Hand the Ball är att verka hälsofrämjande och konfliktförebyggande i alla aktiviteter och ge barnen en god upplevelse som vidare stärker dennes självförtroende och sociala kompetenser. Aktiviteten kan äga rum där ungdomarna är naturligt – på torget, fritidsgården, inomhus eller liknande. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och lagsport, för att förebygga ohälsa.

   

  Hur skapar vi kreativ aktivitet hos barnen? Hur utmanar och utvecklar vi motoriska färdigheter utan att lägga fokus på prestation och resultat? Hur kan vi få alla barn att delta, även dom som i vanliga fall inte vågar?

   

  Detta är frågor som vi anser vara viktiga i dagens idrottssamhälle och genom att i Hand The Ball använda oss av ett inkluderingspedagogiskt tillvägagångssätt med leken och glädjen i fokus är målet att alla barns olikheter och särskilda behov tillgodoses. Verksamheter arbetar utifrån Riksidrottsförbundets riktlinjer om barn och ungdomars rättigheter och deras material ”Idrotten vill”.

  Uppdaterad: 2020-05-06 09:57
  Skribent: Therese Bringefors

  Nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information