Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Svenska Handbollförbundet beviljas projektmedel från Svenska Postkodstiftelsen

  2018-06-13 12:00

  Projektmedlen som beviljats ska användas av Svenska Handbollförbundet för att utveckla handboll för personer med funktionsnedsättning till att bli en självklar del av Svensk handboll.

  Svenska Postkodstiftelsen har beviljat projektmedel till Svenska Handbollförbundet (SHF). Avsikten är att SHF nu ska utveckla handboll för personer med funktionsnedsättning till att bli en lika självklar del som alla andra delar inom Svensk handboll. Projektarbetet kommer att koncentreras till sex geografiska områden i Sverige och ska erbjuda stöd och resurser till SHF:s 13 distrikt.

  Projektets huvudsyften är att:
      - utveckla en pilotverksamhet på sex platser, som sedan sprids till samtliga 13 distrikt.

      - rekrytera och utbilda ambassadörer i regionala handbollsdistrikt. 

      - se över och anpassa SHF:s utbildningar och utbildningsmaterial så de är anpassade för personer med funktionsnedsättning.

      - integrera och etablera anpassade spelformer i befintliga turneringar/cuper i Sverige.

      - utveckla handbollen för personer med funktionsnedsättning och göra verksamheten till en självklar del av Svensk handboll.

  Peter Svensson är projektledare för parahandboll inom Svenska Handbollförbundet och menar att målgruppens delaktighet och närvaro i och utanför projektet kommer att vara viktig och prioriteras.

  - Målgruppens uppdrag som förebilder är mycket positivt i alla sammanhang därför har vi valt att, redan i uppstarten och planeringen, projektanställa aktiva och ledare från målgruppen.

  - Med stöd från projektet hoppas vi att föreningarna i Sverige framöver ska kunna jobba på samma sätt så att verksamheten integreras i ordinarie verksamhet. Samverkan och breddverksamhet blir den röda tråden, avslutar Peter.

  - Idrott kan spela en viktig roll både för den psykiska och fysiska hälsan, men det är inte alltid som personer med funktionsnedsättning kan vara med, då verksamheten inte passar deras förutsättningar. Vi är stolta över att stötta Svenska Handbollförbundet i projektet ”Handboll för alla”, där de kommer att utveckla och sprida handboll för personer med funktionsnedsättning så att alla som vill har möjlighet att delta, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

   

  Kontakt i detta ärende:
  Peter Svensson, projektledare parahandboll, Svenska Handbollförbundet
  072-237 98 50
  peter.svensson@handboll.rf.se

  Uppdaterad: 2018-10-09 16:17
  Skribent: Pressmeddelande

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information