Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

       2018-09-08 21:40

       H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18 (12-11) i första matchen i kvalet till EHF-cupens gruppspel. – Jag är nöjd med resultatet, säger tränare Ola Månsson - vars lag förlorade Challenge Cup-finalen 2017 mot just Zagreb.

       I fjor tog sig H65 Höör till gruppspel i EHF-cupen efter att ha misslyckats i kvalet till Champions League (samma kval som Sävehof i år slipper). Målsättningen är att ta sig dit igen och få sex matcher av hög europeisk klass.

       Tre kvalrundor äger rum fram tills dess och H65 fick svårast tänkbara lottning – i form av Zagreb. Faktum är att det kan bli något enklare motstånd i en eventuell andra kvalomgång...

       Båda lagen inledde "trevande".

       – Försvarsmässigt gjorde vi det bra i princip hela matchen igenom. Dock var det vissa saker som förvånade mig. Sättet vi missade frilägen på och kastade bort en del bollar i kontringarna. Det var en typisk premiärmatch för oss, kommenterar Ola Månsson.

       Noterbart är att H65 Höör brände fyra (!) straffar – och räddade lika många. Gry Bergdahl fick chansen på tre straffar och tog samtliga dessa.

       I mitten andra halvlek gjorde H65 Höör ett ryck och i slutminuterna hade laget marginalerna på sina sida. Under slutsekunderna räddade Jannike Wiberg ett avslut från kroatiskorna varefter Emma Lindqvist kunde bryta igenom och sätta slutresultatet 22–18 – vilket ju är betydligt bättre än de 21–19 det "lika gärna" kunde ha blivit.

       Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med fem fullträffar. Niometersspelaren, som konkurrerar med Mikaela Mässing om en plats på vänsternio, har tagit steg framåt inför den här säsongen.

       – Jag har utvecklats på mycket och verkligen lärt mig av förra säsongen som var min första i SHE.

       – Zagreb spelade ungefär som vi väntat oss, med mycket smuggelhandboll. De tar fyra-fem steg, bryter ofta fram och spelar väldigt osvenskt. Bortsett från att vi missade ett par inspring i början av matchen tycker jag att vi hanterade dem bra.

       Ola Månsson är medveten om vad som väntar i returen.

       – Vi har ju varit där förut. Det kommer att bli tryck och tufft för mina spelare, men Zagreb måste vara åtta bollar bättre än idag... Kan vi stå upp lika bra i försvaret blir det nog bra. Sofia Hvenfelt gjorde en fantastisk match i försvaret – dessutom satte hon sina lägen framåt.

       Dina topp 3 idag?

       – På tredje plats det samlade försvaret. På andra plats Kristin Thorleifsdottir som gjorde starka inhopp i båda halvlekarna. Etta får Gry Bergdhal bli; hon hoppade in på tre straffar och tog samtliga.

       Returen spelas i Zagreb lördagen den 15 september klockan 18. Vinnaren där får i omgång två möta ett lag som inte går vidare från sitt Champions League-kval.

       Matchprotokoll
       H65 Höörs Europahistoria sedan 2012

       Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

       Uppdaterad: 2018-09-08 21:50
       Skribent: Christoffer Ekmark/H65 Höör

       Fler nyheter

       Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

       2018-09-07

       H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

       H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

       2018-09-06

       Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

       Försäsongens mästare – avsnitt 3

       2018-09-05

       Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

       Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

       2018-08-31

       C More och Sportkanalen storsatsar och visar…

       Försäsongens mästare – avsnitt 2

       2018-08-29

       Kampen om titeln Försäsongens mästare går vidare…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information