Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

  2018-09-08 21:40

  H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18 (12-11) i första matchen i kvalet till EHF-cupens gruppspel. – Jag är nöjd med resultatet, säger tränare Ola Månsson - vars lag förlorade Challenge Cup-finalen 2017 mot just Zagreb.

  I fjor tog sig H65 Höör till gruppspel i EHF-cupen efter att ha misslyckats i kvalet till Champions League (samma kval som Sävehof i år slipper). Målsättningen är att ta sig dit igen och få sex matcher av hög europeisk klass.

  Tre kvalrundor äger rum fram tills dess och H65 fick svårast tänkbara lottning – i form av Zagreb. Faktum är att det kan bli något enklare motstånd i en eventuell andra kvalomgång...

  Båda lagen inledde "trevande".

  – Försvarsmässigt gjorde vi det bra i princip hela matchen igenom. Dock var det vissa saker som förvånade mig. Sättet vi missade frilägen på och kastade bort en del bollar i kontringarna. Det var en typisk premiärmatch för oss, kommenterar Ola Månsson.

  Noterbart är att H65 Höör brände fyra (!) straffar – och räddade lika många. Gry Bergdahl fick chansen på tre straffar och tog samtliga dessa.

  I mitten andra halvlek gjorde H65 Höör ett ryck och i slutminuterna hade laget marginalerna på sina sida. Under slutsekunderna räddade Jannike Wiberg ett avslut från kroatiskorna varefter Emma Lindqvist kunde bryta igenom och sätta slutresultatet 22–18 – vilket ju är betydligt bättre än de 21–19 det "lika gärna" kunde ha blivit.

  Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med fem fullträffar. Niometersspelaren, som konkurrerar med Mikaela Mässing om en plats på vänsternio, har tagit steg framåt inför den här säsongen.

  – Jag har utvecklats på mycket och verkligen lärt mig av förra säsongen som var min första i SHE.

  – Zagreb spelade ungefär som vi väntat oss, med mycket smuggelhandboll. De tar fyra-fem steg, bryter ofta fram och spelar väldigt osvenskt. Bortsett från att vi missade ett par inspring i början av matchen tycker jag att vi hanterade dem bra.

  Ola Månsson är medveten om vad som väntar i returen.

  – Vi har ju varit där förut. Det kommer att bli tryck och tufft för mina spelare, men Zagreb måste vara åtta bollar bättre än idag... Kan vi stå upp lika bra i försvaret blir det nog bra. Sofia Hvenfelt gjorde en fantastisk match i försvaret – dessutom satte hon sina lägen framåt.

  Dina topp 3 idag?

  – På tredje plats det samlade försvaret. På andra plats Kristin Thorleifsdottir som gjorde starka inhopp i båda halvlekarna. Etta får Gry Bergdhal bli; hon hoppade in på tre straffar och tog samtliga.

  Returen spelas i Zagreb lördagen den 15 september klockan 18. Vinnaren där får i omgång två möta ett lag som inte går vidare från sitt Champions League-kval.

  Matchprotokoll
  H65 Höörs Europahistoria sedan 2012

  Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

  Uppdaterad: 2018-09-08 21:50
  Skribent: Christoffer Ekmark/H65 Höör

  Fler nyheter

  Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

  2018-09-07

  H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

  H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

  2018-09-06

  Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

  Försäsongens mästare – avsnitt 3

  2018-09-05

  Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

  Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

  2018-08-31

  C More och Sportkanalen storsatsar och visar…

  Försäsongens mästare – avsnitt 2

  2018-08-29

  Kampen om titeln Försäsongens mästare går vidare…

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information