Hoppa till sidans innehåll

Väderpolicy

Läs hela väderpolicyn här -->

 

Ingen vädervarning, men ”dåligt” väder – klass 1 varning : Är i sig inte skäl att flytta match. Vi har under vintertid i Sverige dåligt väder med ibland dåligt väglag. Åk om möjligt något tidigare till matchen. Samtidigt är det inte alltid som vädervarningar hinner gå ut och det kan skilja sig kraftigt hur vädret är inom väldigt korta avstånd av den anledningen blir det i dessa fall upp till förening/ledare att avgöra om man kan åka eller ej. Om förening eller ledare anser att vädret är så dåligt att det inte är möjligt att på ett säkert sätt ta sig till matchen är det OK att flytta densamma.

Klass 2 och Klass 3 varning :
Är alltid skäl att flytta match. Undvik om möjligt att spela inplanerade matcher. Det är dock inte OK att om varning utfärdas på måndagen för helgen att direkt ställa in helgens matcher, eftersom prognoserna ändras kontinuerligt, utan vänta så länge det är praktiskt möjligt att avvakta med beskedet.

I alla lägen gäller också: ÖVERENSKOMMELSE SKALL göras med motståndare att man skjuter upp matchen och det skall så fort som möjligt meddelas TK via kansliet. (mail går bra) Om man inte kan komma överens föreningarna emellan meddelar man TK detta och TK tar då beslut vad som ska gälla för aktuell match/sammandrag.

I senior samt A-ungdoms/DM- matcher skall tillsatta domare informeras om att matchen är inställd av arrangerande förening. Vilka som är tillsatta att döma kan man se på hemsidan genom att under serier och resultat och i aktuell serie klicka på aktuell match i matchlistan.

Om domare p.g.a. väder har svårt att ta sig till match meddelas detta till domartillsättaren (kansliet) som sedan meddelar arrangerande förening eller skickar dit andra domare (om möjlighet finns).


Uppdaterad: 2014-12-12 09:08
Skribent: David Olsen

Nyheter

Inbjudan till Seriespel HF Väst 21/22!

2021-04-06

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Väst…

Inbjudan till Seriespel HF Syd 21/22!

2021-03-31

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Syd…

VIKTIGT! Information om enstaka matcher i Småland-Blekinge HF!

2021-02-22

Vi har tidigare aviserat om planering av enstaka…

Information gällande tävlingsverksamheten i Småland-Blekinge HF utifrån restriktioner 14/12!

2020-12-18

Vi har tidigare informerat om de allmänna råden…

Nya restriktioner från 14/12

2020-12-14

Under förra veckan meddelade myndigheterna om… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834