Hoppa till sidans innehåll

Resultatvisning och protokoll U9-U11

Ang resultat under matchens gång i hallen i U9-U11 serier!

-        Det finns inget förbud mot att visa resultat i hallen under matchens gång!
Det finns heller inget krav på arrangören att man ska visa resultat under matchens gång. Det är upp till arrangören att bestämma om man vill visa resultat under matchen/matchernas gång. Här är det extremt viktigt att komma ihåg att förbudet mot att visa resultat gäller när matchen är spelad! Dvs resultatet eller en tabell för serie i de här åldrarna FÅR INTE publiceras efteråt. Detta innebär att vi inte visar några resultat eller gör en tabell på serien här på vår hemsida, MEN, det innebär också att föreningar/lag/föräldrar på egen hemsida eller på en lagsida INTE heller får publicera resultat eller tabell.

Sammanfattning: Matcherna i de här åldrarna får spelas både med och utan resultatet i hallen under matchens gång, men resultatet ska/får inte noteras någonstans och heller inte publiceras i efterhand på hemsida, facebook, blogg eller lagsida. Det är arrangören av matchen/sammandraget som bestämmer om resultat ska visas i hallen under matchen/matchernas gång. 

Bakgrunden till ovanstående är att det inte är tävlingsmomentet i sig som man vill få bort med bestämmelsen om inga resultat/tabeller, utan det är själva hetsen runt resultat och tabeller som publiceras i efterhand man vill få bort. Vi ska givetvis tävla i alla matcher i alla åldrar, men tävlingsmomentet ska begränsas till den enskilda matchen/matcherna och lämnas där.  

Ang protokoll :

-        I dessa serier har vi tagit fram ett särskilt förenklat protokoll som SKA användas i ALLA matcher i dessa serier. I protokollet ska namn (för- och efternamn) och födelseår (4 eller 2 siffror, dvs 2009 eller 09) fyllas i samt information om vilken match det är som spelats fyllas i. Även varningar och ev utvisningar ska noteras. Målskyttar och slutresultat noteras INTE. När matchen är slut SKA resultatet 0-0 rapporteras in per SMS, så fort som möjligt efter matchens slut (se hemsidan för hur man gör http://www.svenskhandboll.se/Smaland-BlekingesHandbollforbund/Tavling/Seriespel/Resultatrapportering/ ) och protokollet ska skickas till oss per mail(inscannat) eller per brev. Detta ansvarar arrangören av matchen/sammandraget för. (vid sammandrag ALLA 3 eller 4 matcher)

Det ska alltså finnas ett sekreteriat även i dessa matcher i vårt distrikt och det förenklade protokollet ska fyllas i vid varje match, detta oavsett om man visar resultat i hallen eller ej. Vi rekommenderar att det är 2 personer som sitter i sekreteriatet precis som i matcher från U12, men det är alltså inget krav. 

Anledningen till detta är flera, bland annat:
- Vi ska ha koll på vilka matcher som är spelade/inte spelade
- Vi ska kunna följa upp nyttjandet av generella dispenser/särskilda dispenser
-Som underlag till försäkringsbolag vid skada under match 

Det är alltså inte något man kan välja bort att använda i dessa serier utan det förenklade protokollet ska användas i alla serier från U9-U11!


Ovanstående är det som gäller i Småland-Blekinge HF. Andra distrikt kan ha andra rekommendationer/regler gällande protokoll resultatrapportering och gällande visning av resultat i hallar i dessa åldrar, då det ges möjlighet till detta i Tävlingsbestämmelser för barn- och ungdomar (TBBU).

Uppdaterad: 2018-10-27 12:01
Skribent: David Olsen

Nyheter

Inbjudan till Seriespel HF Väst 21/22!

2021-04-06

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Väst…

Inbjudan till Seriespel HF Syd 21/22!

2021-03-31

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Syd…

VIKTIGT! Information om enstaka matcher i Småland-Blekinge HF!

2021-02-22

Vi har tidigare aviserat om planering av enstaka…

Information gällande tävlingsverksamheten i Småland-Blekinge HF utifrån restriktioner 14/12!

2020-12-18

Vi har tidigare informerat om de allmänna råden…

Nya restriktioner från 14/12

2020-12-14

Under förra veckan meddelade myndigheterna om… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834