Hoppa till sidans innehåll

Information gällande tävlingsverksamheten i Småland-Blekinge HF utifrån restriktioner 14/12!

2020-12-18 13:20

Vi har tidigare informerat om de allmänna råden som började gälla ifrån i måndags. Vi kommer nu nedan informera om de beslut som TK i Småland-Blekinge HF tagit för tävlingsverksamheten utifrån de restriktioner som började gälla i måndags och de tolkningar som RF och SHF gjort av dessa.

OBS: Nedanstående gäller tills vidare, eller fram till att myndigheterna RF/SHF kommer med ny information och kan alltså med kort varsel ändras/justeras. Om det sker återkommer vi med ny information.

Seniorserier

Serieverksamheten är pausad fram till 2021-02-01.

I övrigt hänvisar vi till beslut och information från SHF: https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Informationomseniorseriermedanledningavcoronapandemin gällande de olika alternativ som gäller för hur de ska spelas färdigt.

Serieadministratörer för region/förbundsserier kommer återkomma med uppdaterade spelscheman enligt SHFs beslut i dessa serier.

Vi ber att få återkomma med uppdaterat spelschema för vår lokala serie, damer div 3 SmBl inom kort.
Vi följer SHFs beslut om att alla seniorserier ska spelas färdigt. I vilken form och hur återkommer serieadministratören med information om.

 

U19 och U16

Serieverksamheten är pausad fram till 2021-02-01.

Då restriktionerna innebär att födda 2004 och tidigare inte får spela matcher har vi beslutat att i ett första läge förlänga spelstoppet för dessa klasser till 2021-02-01. Alla matcher i januari månad kommer strykas från spelschemat i TA och sättas som inställda. Tills vidare gäller att återstående spelschema från februari och framåt ska genomföras.

Vi får följa utvecklingen och se vilka beslut som kommer från myndigheterna under januari och utifrån det återkomma med nya beslut i det fall det behövs.
Träning är tillåtet men med särskilda restriktioner.

U7-U15

Enligt de nya allmänna råden tillåts enstaka matcher för spelare/lag födda 2005 och senare.
Vi ber er att observera att spelare födda 2004 INTE får träna med spelare födda 2005. Inga undantag, inte ens om man bara har ett fåtal i laget/föreningen födda 2004.

 

TK i Småland-Blekinge har i och med det tagit följande beslut:

  • Enstaka matcher för lag i klasserna från U7 – U15 tillåts i Småland-Blekinge HF från 2021-02-01, men INTE tidigare. Detta innebär att alla matcher i januari månad i dessa klasser kommer strykas och ni kan boka av dessa tider samt att ni inte själva får planera eller boka in någon typ av matcher under perioden från idag fram till och med 2021-02-01.
  • Endast  enstaka matcher mellan lag inom de geografiska gränser som vi normalt har i de yngsta serierna kommer tillåtas, dvs matcher mellan lag i norra respektive södra delen av distriktet. (definition – se längre ner i detta mail). Detta innebär också att för enstaka matcher tillåts inte lag att spela i annat distrikt!
  • Seriespelet i alla serier i de aktuella klasserna är att betrakta som avslutat för denna säsong. ( men serierna kommer finnas kvar ett tag till i TA av praktiska skäl, läs mer nedan)
  • Alla minihandbollssammandrag/handbollsfestivaler i U7-U9 är att betrakta som inställda då sammandrag INTE räknas som enskilda matcher. Alla lag föreningar i dessa klasser erbjuds att spela minihandboll mot närliggande lag som enstaka matcher om man vill.
  • TK i SmBl HF kommer istället göra nya spelscheman med enstaka matcher i varje åldersklass från U7-U15 för de lag som vill spela matcher. Det är frivilligt att börja spela matcher. Inplaneringen av dessa enstaka matcher kommer utgå från nu bokade datum/tider i nuvarande spelschema i respektive klass, dvs ni ska INTE boka av vårens hemmamatcher i U7-U15 serierna om era lag vill spela matcher!
  • Ett anmälningsförfarande för att börja spela enstaka matcher från och med 2021-02-01 kommer genomföras. Anmälan av alla lag skall dock göras gemensamt av föreningen, precis som vid normal anmälan till seriespel. Nyanmälningar tillåts ej, kostnad för detta täcks av redan betalda anmälningsavgifter. (se information om praktiskt upplägg, nedan)

Definitioner:

Enstaka match: Match som arrangeras mellan två geografiskt närliggande lag med 2 till 3 veckors mellanrum, eller max 1 match per vecka.

Norra delen av distriktet: Föreningar/lag inom region Jönköping samt från Kalmar län: Västerviks HF och Hultsfreds HF

Södra delen av distriktet: Föreningar/lag inom region Kronoberg och Blekinge samt resterande del av Kalmar län: Mönsterås HK, Nybro HK och KFUM Kalmar HK.
TK förbehåller sig rätten att avgöra vilka matcher som resmässigt är OK att genomföra inom de respektive områdena Norr/Söder om det blir aktuellt.

Praktiskt upplägg för anmälan och genomförande av enstaka matcher i U7-U15

Alla lag i respektive klass som vill spela matcher från och med 2021-02-01 ska via sin förening meddela detta till SmBl TK senast den 2021-01-11, i den bifogade excelfilen (fyll i, spara ner, maila till kansliet). Alla lagansvariga som är inlagda i TA i nuvarande serier liksom deras förening kommer få mailutskick med instruktioner för anmälan inom kort. Det är dock VIKTIGT att en samlad anmälan görs, 1 per förening. dvs varje lagansvarig meddelar sin förening om man vill spela enstaka matcher och föreningen skickar in ett gemensamt svar till oss.

Efter den 11/1 kommer TK i respektive klass upprätta spelschema för de enstaka matcherna. Antalet matcher per lag kommer variera utifrån hur många lag som vill spela och matcher kommer skapas mellan lag inom ovan definierade områden. TK förbehåller sig rätten att inom de aktuella områdena välja bort matcher med långa avstånd. Matcherna ska i första hand vara mellan närliggande föreningar, och det är TK som avgör vad som menas med närliggande förening. Alla spelscheman kommer lottas in i TA, men utan tabell, men som service för att ni ska kunna se när matcher är planerade, då detta INTE är en ny serie.

 

Viktigt: All inplanering av nya enstaka matcher kommer om möjligt ta sin utgångspunkt i redan inplanerade tider i hallar, för att undvika allt för mycket merjobb för er i föreningen. Därför är det viktigt att ni inte bokar av hemmamatcher eller sammandragstider ni har bokar från 2021-02-01 och framåt, utan att de får ligga kvar tills schema för de enstaka matcherna har skickats ut, i alla fall i de klasser där era lag vill spela matcher.

Inom kort kommer vi göra ett mailutskick med information till alla lagansvariga för lag i seriespelet i de aktuella klasserna (utifrån TA). Anmälningsblanketten bifogad går dock enbart till föreningen.

Tidsplan enstaka matcher U7-U15:

Senast den 23/12 – Alla lagansvariga och föreningar har fått mail om att anmäla sig till vårens enstaka matcher
Senast den 11/1 (men gärna tidigare) -  ALLA föreningar med lag i nuvarande seriespel ska ha meddelat vilka lag som vill spela enstaka matcher från och med 2021-02-01

Senast den 25/1 – Nya spelscheman för enstaka matcher skickas ut till lag/föreningar och publiceras på nätet/i TA.

 

Övrigt

TK planerar att måndag 18/1 kl.18 ha ett öppet möte via Teams för alla föreningar/ledare om corona-restriktioner, förutsättningar för matcher osv. Spara datumet, så kommer det en inbjudan till detta efter jul och nyår.

Uppdaterad: 2020-12-18 13:18
Skribent: David Olsen

Fler nyheter

Inbjudan till Seriespel HF Väst 21/22!

2021-04-06

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Väst…

Inbjudan till Seriespel HF Syd 21/22!

2021-03-31

Inbjudan till seriespel i nya distriktet HF Syd…

VIKTIGT! Information om enstaka matcher i Småland-Blekinge HF!

2021-02-22

Vi har tidigare aviserat om planering av enstaka…

Nya restriktioner från 14/12

2020-12-14

Under förra veckan meddelade myndigheterna om…

Ungdoms DM 20/21 - INSTÄLLT!

2020-12-02

Vi tvingas tyvärr meddela det tråkiga beslutet… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834