Hoppa till sidans innehåll

Hemuppgift Träff 1

En mat- och en träningsdagbok är ett mycket bra hjälpmedel för att få en bättre förståelse över ens egna matrutiner. För den här hemuppgiften behöver du därför kika på mallen för en mat- och träningsdagbok (se längst ner). Äter du kanske för lite mat? Är måltiderna utspridda och jämnt fördelade under dagen? Får du i dig den mängd näring som du behöver för att må bra? Behöver du komplettera med någon näringskälla som du får i dig för lite av?

För att bättre få svar på dessa frågor är det jättebra att föra anteckningar. En mat- och träningsdagbok innebär helt enkelt att du för anteckningar över hur, vad och när du äter. Du fyller även i mängden träning vad gäller typ av aktivitet, intensitet och varaktighet. Här är det viktigt att vara specifik, noggrann och ärlig för att du ska kunna få ut en rättvis bild av verkligheten. Det är också betydelsefullt att du väljer en dag eller några dagar som avspeglar din vardag.

En mat- och träningsdagbok bör därför med fördel utföras under en vecka. Detta för att du ska få fram ett någorlunda genomsnitt på hur verkligheten ser ut, sätter vi äter skiljer sig oftast åt från veckodagarna till helgerna. Vill du dock bara få ut ett enkelt genomslag och vet med dig att du har valt en dag som överensstämmer med ”en helt vanlig dag” i ditt liv så går det bra att fylla i bara en dag också.

För denna hemuppgift rekommenderar vi dock att du för dagbok under en vecka. Det innebär att du antecknar din träning och all den mat du äter under dessa dagar. Ju mer noggrann och ärlig du är desto bättre och mer hjälp kommer du att få ut av ditt resultat. Tanken är att du ska kunna använda dig av resultatet för att få en tydligare bild av hur ditt matmönster ser ut för att kunna göra eventuella justeringar.

 

Länk till bilagan: mat- och träningsdagbok

Uppdaterad: 2017-08-23 15:46
Skribent: Oliver Gustavsson Borronha

Nyheter

Spelarutbildning FP04 oktober

2018-09-14

INBJUDAN TILL SPELARUTBILDNING FÖR 04-KULLEN I…

Välkomna PF04 till Spelarutbildningen

2018-02-13

Inbjudan till Spelarutbildning PF04 Norra &…

Inbjudan Basutbildning

2018-02-06

Basutbildning 5-6 maj i Växjö

Inbjudan till höstens ledarutbildningar

2017-06-22

Nu är anmälningen öppen till Basutbildningen och…

Distriktslagsledare för PF04 Norra & Södra, Sökes!

2017-05-18

Hej alla handbollare! Då var det dags! Nya… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834