Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Inför Sverigecupen: Skåne (P)

  2019-11-08 14:34

  I helgen, 8-10 november, spelas Sverigecupen i Nyköping. Fram tills dess får vi ta del av flera lags inför-rapporter.

  Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?
  - Vi var runt och kollade på tematräningar och matcher. Sedan drog vi igång träningar och uttagningar och stod med färdiga trupper i månadsskiftet september/oktober. Efter det har vi spelat två träningsmatcher mot bra äldre motstånd.

  Vad ser ni mest fram mot under Sverigecupen?
  - Att se hur spelarna klarar av att leverera under den press det innebär att vara i Sverigecupen. Att se vilka spelare som kliver fram och levererar.

  Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
  - Att alla spelarna skall få chans att visa varför de är uttagna och att de klarar av att hantera den nya situation det innebär att spela tillsammans med spelare som de inte tränar med till vardags. Det kommer att visa vilka som har förmågan att anpassa sig i en ny grupp. Det kommer också att bli en stor upplevelse för spelarna, dels att få representera Skåne, men de kommer att få såväl minnen som vänner för livet.

  När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
  - Förhoppningsvis kommer de att få se en fartfylld och tempofylld handboll, men de kan också förvänta sig en hel del individuella prestationer på hög nivå trots spelarnas unga ålder.

  Berätta lite mer om ert lag: det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
  - Vi har en grupp med många härliga individer, såväl på som utanför plan. Det finns också väldigt många vinnarskallar som verkligen hatar att förlora, vilket har blivit väldigt tydligt under våra träningsmatcher mot extremt tufft motstånd. (IFK Kristianstad och Lödde Vikings som placerade sig som 1:a och 3:a (IFK) och 5:a (Lödde) i USM säsongen 17/18). Trots att killarna har ställts inför övermäktigt motstånd har de haft en extremt hög kravbild på sina egna prestationer.

  Sedan har vi givetvis förhoppningar om att vissa spelare kommer att sticka ut, men vilka det är håller vi för oss själva, allt för att motståndare och publik skall få en anledning att följa våra matcher.

  Vi vill också passa på att här ge lite cred till alla handbollstränare i Skåne som gör ett väldigt bra jobb med att utbilda spelarna, då de allra flesta spelarna i Skåne är väldigt väl skolade, och därmed också förberedda för framtida utveckling.

  Se Sverigecupen 8-10 november i Nyköpings Arenor Rosvalla >> 


  Streama alla matcher live på www.svenskhandboll.se/play >>  Sverigecupen
  Sverigecupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

  Sverigecupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

  Sverigecupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

  Uppdaterad: 2019-11-08 14:56
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information