Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Sverigecupen söndag 10 november

  2019-11-10 07:22

  Här hittar du samlade texter och notiser från söndagen. Texten uppdateras flera gånger under dagen.

  Avslutande ord från tävlingschefen
  Adam Engström, tävlingschef för Sverigecupen avslutar helgen med följande ord;

  ”En härlig helg har nått sitt slut. Vi har fått se så många bra prestationer att det är svårt att sammanfatta. Spelare, domare, funktionärer, volontärer, alla har bidragit till att göra detta till en fest. Nu vilar vi 24 timmar, sedan börjar vi planeringen för nästa år. Vi ses 6-8 november 2020”

  **********************************************************

  All Star team 2019
  Under årets upplaga av Sverigecupen har det bjudits på engagerande handboll, lag-glädje, stort publikstöd och en mängd skickliga individuella prestationer. Totalt har det spelats 136 matcher över tre fartfyllda dagar på både pojk- och flicksidan, där Stockholm Svart och ? stod som vinnare i respektive klass. 

  Vissa prestationer har stått ut lite extra och har därför tagit plats i Sverigecupens All Star-lag 2019. Stockholm och Göteborg var lagen som fick med flest spelare till årets All Star, fem stycken vardera. Näst flest spelare har Skåne på tre stycken. Även Västergötland, Halland och Södermanland finns representerade i uttagningen.

  Flickornas All Star:
  Anfallare: Stella Huselius, Göteborg Blå
  Anfallare: Elsie Lönnegren, Skåne Röd
  Anfallare: Lina Sjölin, Stockholm Vit
  Försvarare: Stina Wiksfors, Göteborg Blå
  Försvarare: Isabelle van Kverkverde, Stockholm Vit
  Försvarare: Sara Hansson, Stockholm Svart
  Målvakt: Belma Dzinic, Göteborg Blå
  MVP: Emma Mihailovic, Skåne Gul


  Pojkarnas All Star:
  Anfallare: Olle Gransten, Stockholm Svart
  Anfallare: Axel Johnsson, Skåne Gul
  Anfallare: Albin Junler, Västergötland
  Försvarare: Deniz Akkoc, Stockholm Vit
  Försvarare: Petter Hagström, Halland
  Försvarare: Casper Sällström, Södermanland
  Målvakt: Linus Karlsson, Göteborg Vit
  MVP: Pelle Segertoft


  **********************************************************
   

  Guld till Halland i P15-finalen (18.21)

  Efter två rafflande semifinaler där Göteborg Vit vann över Skåne Gul och Halland vann över Västergötland blev det äntligen dags för final.

  Efter 136 matcher och en hel del svett så möttes Göteborg vit och Halland i finalen. Halland tar ledningen i matchen genom Petter Hagström som Elias Hansson utökar strax därpå. Göteborgs första målskytt blev Rasmus Lenzi som förde Göteborg in i matchen. En annan signifikant spelare som presenterade sig tidigt i matchen var målvakten Lukas Ribberström. Lukas start bidrog till att Halland kunde hitta ett lugn i sitt spel och kunde straffa Göteborg i anfall. Göteborg började sakta ta sig in i matchen genom hårda satsningar, men med en Lukas som sista hinder var det svårt att få in bollarna i mål. Göteborg behövde hitta tillbaka till spelet och försvaret som har tagit dem såhär långt, ett bra och starkt försvar. Men fram till halvlek så var det fortfarande Halland som styrde matchen och halvtidsresultat skrevs till 14-9.

  I början av andra halvlek fick Göteborg bollarna att studsa rätt och med det infann sig helt plötsligt lite glöd i killarna. Helt plötsligt var Göteborg med i matchen och Skåne tar time-out vid ställning 13-15. När Rasmus Thomsen gör 14-15 från en retur på linjen blev det helt plötsligt match. Dock drog Göteborg på sig 2 st 2 minuters utvisningar på varandra och Halland kunde utöka sin ledning igen.

  Genom att gå ut på ett mer offensivt försvar försökte Göteborg ändra matchbilden och Halland blev lite osäkrare. Tekniska felen som Halland gjorde hade kunnat straffa sig mer om inte David Neij i Hallands mål hade stått i vägen. Med 5 minuter kvar av matchen kliver Pelle Segertoft fram och smäller dit 18-18 och Göteborg var med i matchen igen!

  Med 22 sekunder var ägde Göteborg bollen och tog sin sista time-out. Matchen slutade 19-19 och det blev ett avgörande på shoot-out. Efter shoot-out skrev slutresultatet till 22-23.

  Bilden: vinnare av Sverigecupen 2019, Halland.


   
  Bilden: silverlaget Göteborg vit

   
  Text: Naaz Sultani
  **********************************************************

  Guld till Stockholm Svart i F15-finalen (17.54)

   

  Efter 136 matcher och en massa slit och svett står nu Stockholm Svart och Skåne Gul i årets final. Stockholm öppnar målskyttet genom Sarah Hansson som gör Stockholm första mål och strax därefter gör Emma Mihailovic som gör Skånes första mål. Inget av lagen får till sitt försvarsspel i början av halvleken vilket gör att lagen byter mål med varandra. Den som sticker ut och visar vilja redan från start är Sarah Hansson som gör fyra mål tidigt i matchen.

  Stockholm får ett övertag när målvakten Alice Timnér börjar rädda och Stockholm kan gå upp till en  tvåmåls ledning. Stockholm får ordning på sitt försvarsspel vilket gör att Skåne får svårt att få in bollen och helt plötsligt har Stockholm dragit ifrån till 12-7. Skåne tar timeout och byter runt på spelare för att försöka hitta ett motmedel mot Stockholms magiska start. Men Skåne får inte riktigt stopp på Stockholm och efter att publikfavoriten Ulrika Lande kommer in och gör fem mål så leder Stockholm med 15-9 inför andra halvlek. 

  Skåne fortsätter att kämpa och hitta vägar förbi Stockholm men har svårt att få stopp på lagmaskinen Stockholm! När Stockholm sedan hittar ett lugn i sitt spel och börjar spela ut blir det Stockholm för hela slanten. Även om Skåne försöker och kämpar så var Stockholm steget före både i försvaret och i anfallet. När Skåne väl kom igenom Stockholms försvar var det nästa målvakt som satte stopp, nämligen Cassandra Rosenquist Tannemyr.

  Ett Stockholm som styrde matchen från start till slut kunde efter 40 minuter titulera sig som mästare i Sverigecupen 2019 efter slutresultatet 22-14.

  Text: Naaz Sultani
  **********************************************************

  Bronsmedaljörerna utsedda (16.35)
  Oj, vilka spännande matcher det blev om tredje pris. Precis som det ska vara:-). På tjejsidan vann Skåne Röd till slut över Göteborg Blå, men det krävdes shoot out. Resultatet blev 24-23.

  Killarnas bronsmatch stod länge och vägde, men de sista minuterna kunde Västergötland gå ifrån i målprotokollet och vinna med 24-19 mot Skåne Gul. Hela matchen präglades av fantastiskt målvaktsspel i båda lagen.

  Stort grattis!
  **********************************************************
  Lägesrapport P15 (14.08)

  Nu börjar strax matcherna om placeringarna 5-12;

  Plats 5-6 Stockholm Vit - Stockholm Svart kl. 14.25, Ishallen
  Plats 7-8 Södermanland -Skåne Röd kl. 14.30, Multihallen
  Plats 9-10 Göteborg Blå - Östergötland kl. 14.25, C-hallen
  Plats 11-12 Uppland - Småland Blekinge Norra kl. 14.10, B-hallen
  **********************************************************

  Färdigspelade placeringsmatcher P15 (13.37)

  Matcherna om platserna 13-20 är färdigspelade. Bra kämpat alla lag!

  Plats 13-14 Örebro - Småland Blekinge Södra Resultat 17-18
  Plats 15-16 Västerbotten/Norrbotten - -Bohuslän Dal Resultat 20-15
  Plats 17-18 Västernorrland/Jämtland - Dala Gävleborg Resultat 14-16
  Plats 19-20 Västmanland - Värmland Resultat 17-10
  **********************************************************

  Lägesrapport F15 (13.13)
  Nu är det klart mellan vilka lag de olika placeringsmatcherna kommer spelas;

  Plats 5-6 Västergötland - Stockholm Vit kl. 14.15, A-hallen
  Plats 7-8 Göteborg Vit - Halland kl. 13.10, B-hallen
  Plats 9-10 Småland-Blekinge Norra - Örebro kl. 13.30, Multihallen
  Plats 11-12 Bohuslän Dal - DGHF Dalarna kl. 13.25, C-hallen
  Plats 13-14 Uppland - Västernorrland/Jämtland kl. 13.15, A-hallen
  Plats 15-16 Västmanland - Södermanland kl. 13.25, Ishallen
  Plats 17-19 avgörs i en trelagsgrupp mellan Östergötland, Småland Blekinge Södra och Värmland där sista matchen spelas kl. 15.25.
  **********************************************************

  Även killarnas finallag är klara (12.42)
  Nu har även killarnas semifinaler spelats. Skåne Gul fick se sig besegrade av Göteborg Vit med 25-27 och Västergötland åkte på en förlust mot Halland med 16-18.

  Detta innebär att Göteborg Vit möter Halland i finalen kl. 17-15 i A-hallen. Skåne Gul och Västergötland gör upp om bronspengen kl. 15.30 i Multihallen.
  **********************************************************

  Semifinalerna avgjorda för tjejlagen (11.17)
  Dagens semifinaler spelades mellan Stockholm Svart - Göteborg Blå samt mellan Skåne Röd - Skåne Gul. Två oerhört jämna och spännande matcher, där matchen mellan Stockholm och Göteborg fick avgöras på shoot out. Stockholm drog längsta strået och vann med 19-18. Skånederbyt slutade med vinst 16-14 för Skåne Gul.

  Stockholm Svart och Skåne Gul möts i final kl. 16.00 i A-hallen.
  Göteborg Blå och Skåne Röd möts i bronsmatch kl. 15.10 i B-hallen.
  **********************************************************
  Tips för att klara nervpressen av alla slutspelsmatcher (10.52)

  Om du tillbringar hela dagen i Rosvalla Arena och känner att du behöver en paus för att lugna nerverna av alla spännande slutspelsmatcher eller hämta nya krafter, så finns det gott om ställen att köpa gofika på runt om i hela hallen.

  **********************************************************
  Första placeringsmatchen spelad (09.22)

  Nu är första placeringsmatchen spelad på tjejsidan. Det var Norrbotten och Hälsingland som möttes i en jämn kamp med mycket spelglädje. Hälsingland vann til slut med uddamålet och slutade därmed på plats 20. Bra kämpat båda lagen och kör försiktigt hem!

  **********************************************************
  Solid Sport sänder alla dagens matcher (08.43)

  Som ni säkert redan vet så sänder Solid Sport alla matcherna under Sverigecupen. Men det är IFK Nyköpings underbara volontärer som filmar och kommenterar alla matcher.

  Till Solid Sports sändningar >>

  **********************************************************
  Snart startar sista dagen (07.23)

  Kl. 8.10 blåser domarna igång de sista matchena i gruppspel 2. Det är matcher i killgrupperna E och F. SAmma tid spelas den första paceringsmatchen för tjejerna. Det är Norrbotten och Hälsingland som möts om plats 20 och 21. Sedan kommer resten av dagen ägnas åt slutspelsmatcher och placeringsmatcher.

  Idag  spelas även helgens andra match i rullstolshandboll. Ni som inte hade möjlighet att se matchen igår, ta er till A-hallen kl. 15.10.

  Kan du inte vara på plats i Nyköping kan du följa Sverigecupen via;
  Gamedayappen
  Instagram @scvhandboll #scvhandboll
  Facebook Sverigecupen
  Solid Sport som livesänder alla matcher

  ”En härlig helg har nått sitt slut. Vi har fått se så många bra prestationer att det är svårt att sammanfatta. ”

  ”Spelare, domare, funktionärer, volontärer, alla har bidragit till att göra detta till en fest.”

  ”Nu vilar vi 24 timmar, sedan börjar vi planeringen för nästa år. Vi ses 6-8 november 2020”

   

  Uppdaterad: 2019-11-14 16:46
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information