Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor

  Utbildning

  Allmänt
  Svenska Handbollförbundet (SHF) är på plats och tittar på samtliga matcher för att kartlägga spelarna som deltar under Sverigecupen. Från SHF:s sida är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Väl på plats under turneringen ska alla spelare få chansen att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras scouter. Specialdistriktsförbunden (SDF) har ett stort ansvar när det gäller att matcha sina lag, då spelarna som är uttagna måste ges möjlighet att få spela. Alla spelare ska spela i alla matcher för sitt lag - det är en rekommendation från Spelarutvecklingskommittén. När spelarna sedan tas ut till SHF:s Riksläger så blir det uttagna utifrån ett individuellt perspektiv sett till de färdigheter som spelaren har. Utifrån detta så menar SHF att alla tränare och ledare ska låta alla spelare få chansen att spela och därmed visa vad de kan.

  Ansvarig för analysen är förbundskaptenen för flickor födda 2002-2003, Patrik Svarvén och förbundskapten för pojkar födda 2002-2003, Tomas Axnér. 

  Respektive förbundskapten har sen hjälp av sina spanare.

  Det här vill förbundskaptenerna och spanarna se under av spelarna: 
  - Inställning
  - Attityd
  - Målgörare
  - Försvarsspelare som ger allt i alla lägen
  - Spelförståelse
  - Bra individuell teknik i försvars- och anfallsspelet
  - Dedikerade lagspelare
  - Målvakter som är skolade i rätt teknik såväl som de med rätt instinkt

  Landslagsstegen
  SHF:s landslagsstege börjar med verksamheten i distriktslagen som sedan blir ett deltagande i Sverigecupen. Här är upplägg, innehållet och antal träningar olika i respektive distrikt. 

  Det blir sen Juniorlandslag, Ungdomslandslag och till slut A-landslagen. Här kan ni se en skiss för SHFs Elitverksamhet >>>

  Spelarna födda 2002 tillhör landslagen födda 2002-2003 och här kan ni se aktivitetskalender för dessa landslag:

  Flickor födda 2002-2003 >>>

  Pojkar födda 2002-2003 >>>


  Uttagningarna till Riksläger 1

  Ca 60 spelare kommer att bli uttagna till Riksläger 1. 

  SHF informerar vilka som har blivit uttagna från respektive deltagande lag till Riksläger 1. Sen kan respektive lag/distrikt lämna in sina synpunkter på tillägg till Riksläger 1. Respektive lag/distrikt kan även ta bort uttagna spelare som man inte tycker ska vara med på Riksläger 1. Det är slutligen respektive förbundskapten som tar ut spelarna.

  Samtliga Riksläger arrangeras i Halmstad.

  Här kan ni se informationen om de olika Rikslägren 1-4 >>>

  Ge inte upp
  Ca 650 spelare är med och spelar Sverigecupen. Ca 120 spelare blir uttagna till Riksläger 1. 

  Ni som inte kom med måste kämpa på med träning! Spelare utvecklas olika och många av er som inte är med på Sverigecupen eller Riksläger 1 kommer in senare i vår verksamhet. En förbundskapten kommer ha ca 175 spelare på träning på Rikslägren och i Juniorlandslaget. Kämpa på för att bli en av dessa spelare, det är aldrig försent för att bli landslagsspelare!

  Landslagsspelare som Filippa Idéhn, Linnea Torstensson, Tobias Karlsson och Niklas Ekberg har inte varit med på något Riksläger. Niklas har spelat i Juniorlandslaget. De övriga har senare sin karriär fått tagit på sig landslagströjan. 

  Frågor
  Vi finns ju på plats under Sverigecupen, så kom och fråga oss om ni har några undringar. 

  Lycka till i Sverigecupen!

  Med handbollshälsningar

  SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET

  Spelarutvecklingskommittén

  Conny Jädersten / e.u./

  Uppdaterad: 2019-11-05 15:24
  Skribent: Spelarutvecklingskommittén

  Nyheter

   
  Svenska Handbollförbundet
  Box 11016
  100 61 Stockholm
  Telefon: [saknas] Information