Hoppa till sidans innehåll
5007 False
  Huvudsponsor

  Information om förändringar i Tränarskolan

  2020-05-26 08:39

  Svensk handboll har alltid en målsättning att utvecklas och sträva efter ”Handboll i världsklass” och vi jobbar hela tiden för att göra detta möjligt.

  Vi har en målsättning att göra utbildningarna inom svensk handboll lättillgängliga men samtidigt så vill vi behålla en god kvalité i utbildningarna. Här nedan följer några förändringar samt utvecklingsprojekt i SHF Tränarskola.

  Krav på Basutbildade tränare för barn 8-12 år (skulle genomföras från 1 september 2020) är framflyttat. Nytt datum p g a Covid -19 är 1/1 2021. Nya utbildningstillfällen kommer att erbjudas när möjlighet finns.

  Dessutom gör SHF förändringar i följande 3 kursmoduler Kost, Knäkontroll, Idrottsskador. 

  Knäkontroll – Denna kursmodul kommer läggas in i Tränarskolans nya webbmaterial. Fram tills detta har verkställts så tas denna bort som ett krav i SHF tränarskola då materialet ”Redo för handboll” kompletterar kursmodulen Knäkontroll på ett bra sätt.

  Kostutbildning – Denna kursmodul kommer fortfarande vara ett krav i SHF tränarskola. OBS! Kursmodulen är ett förkunskapskrav innan kursstart på TS1 och TS2. Kursmodulen genomförs genom webbutbildningen ”Kost för idrottande barn och unga” på SISU Idrottsböcker.

  För att medverka i kursen måste deltagarna köpa sin unika webbinloggning (75 kr) hos SISU – tryck på länken ovan: ”Kost för idrottande barn och unga”.

  När du gör en beställning av detta material får du en registreringskod i din orderbekräftelse som du använder för att registrera dig och ta del av utbildningswebbplatsen för materialet. Du kan även hitta registeringskoden via din orderhistorik under ”Mina sidor”.

  För att bli godkänd på kursen ska ett svarsresultat på 10/10 rätt ”Testa dig själv” frågor mailas till MSHF:s utbildningskonsulent Ramon Laurén: ramon.mshf@handboll.rf.se

  MSHF administrerar registreringen av deltagarna och tar ut en administrationsavgift på 50 kr/deltagare. Faktureras respektive förening.

  Idrottsskador – Denna kursmodul kommer fortfarande vara ett krav i SHF tränarskola. OBS! Kursmodulen är ett förkunskapskrav innan kursstart på TS1 och TS2. Kursmodulen genomförs genom webbutbildningen ”Akut skadebehandling” på SISU Idrottsböcker. För tillfället är utbildningen helt gratis. För godkänd kurs ska ett svarsresultat på 10/10 rätt på ”Testa dig själv” frågor plus rätt svar på 14 instuderingsfrågor. Svaren mailas till MSHF:s utbildningskonsulent Ramon Laurén: ramon.mshf@handboll.rf.se på samma sätt som man gör på kostutbildningen (se ovan).

  MSHF administrerar registreringen av deltagarna och tar ut en administrationsavgift på 50kr/deltagare. Faktureras respektive förening.

  Många av oss kommer att få tillbringa mer tid hemma även den närmsta tiden och behöva dra ner på sociala sammanhang på grund av Coronaviruset.

  Vi tycker att det är ett utmärkt tillfälle att utveckla och utbilda sig från sitt eget hem eller annan valfri plats.

  Med vänliga hälsningar

  Ramon Laurén

  Förenings- och utbildningskonsulent

  070 - 697 66 86

  ramon.mshf@handboll.rf.se

  Mellansvenska Handbollförbundet

  MunktellArenan

  Verkstadsgatan 5

  633 42  Eskilstuna

  Uppdaterad: 2020-05-26 08:43
  Skribent: Upplands Handbollförbund

  Fler nyheter

  Basutbildning "Framtidens handbollspelare"

  2020-01-31

  Anmälan till basutbildning i maj.

  Idrottsskadekurs och Skadeförebyggand/Knäkontroll

  2019-11-13

  Idrottsskadekurs och…

  Tränarskolan 1

  2019-09-17

  Upplands handbollsförbund bjuder in till…

  Kostutbildning HT 18

  2018-10-14

  UHF bjuder in till kostutbildning

  Trygga Idrottsmiljöer

  2018-01-04

  UHF bjuder in till kursen Trygga Idrottsmiljöer

   
  Upplands Handbollförbund
  box 31
  195 21 Märsta
  Telefon: [saknas] Information