Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  Ungoteket

  Ungoteket riktar sig till handbollsungdomar 14-20 år som vill lära sig att skapa idrott. Alltså allt det som behövs för att träningar, tävlingar, läger och andra aktiviteter ska fungera.  Du som är med i Ungoteket får tillsammans med dina klubbkompisar träffa andra föreningar och prova på att arrangera handbollsaktiviteter, att sprida information, att vara ledare  för att bara nämna en del!

  Och du, Ungoteket är mer än så – du och dina klubbkompisar får chansen att använda era nya kunskaper när ni väljer ett projekt som ni genomför tillsammans. Vad det är bestämmer ni själva och det är också ni som planerar och genomför, med stöd av er mentor, er förening och Ungoteket såklart!

  1. Du som vill vara med i Ungoteket behöver först bilda ett team från din förening. Ni behöver vara minst 2 och max 6 klubbkompisar. Är ni fler kan ni om ni vill bilda två team, är ni färre kan ni gå ihop med en annan klubb!
  2. När teamet är klart behöver ni hitta en mentor. Läs mer om vem mentorn är längre ner.
  3. Nu är det bara att anmäla sig! Hemsidan och projektet öppnar i början av 2021.
  4. Sedan deltar ni på Ungotekets träffar och lär er om: idrottsföreningen, information & kommunikation, ledarskap, arrangemang, domare/matchledarskap, föreningsprojekt. 
  5. Under tiden som ni är med i Ungoteket planerar ni för ett föreningsprojekt som ni genomför tillsammans. Vad ni vill göra för projekt bestämmer ni själva. 

  Ungoteket riktar sig som sagt till handbollsungdomar, 14-20 år, som vill lära sig mer om handboll. Ungoteket ger möjligheten för ungdomar att hitta en roll i sin förening, kanske som ledare, funktionär, styrelsemedlem, arrangemang, kommunikation?

  Varje team behöver en mentor. Mentorn kan vara en ledare eller funktionär i föreningen eller en ungdom som är äldre än ungoteketteamet och som kanske vill utveckla sina ledarkunskaper.

  Mentorn behöver inte ha några speciella förkunskaper utan kan se Ungoteket som en möjlighet att lära sig mer om Ungotekets olika delar.

  Mentorns främsta uppgift är att stötta teamet i arbetet med föreningsprojektet och se till att de tar sig framåt. Mentorn gör alltså inte arbetet åt deltagarna utan med.

  Efter att Ungotekets träffar och föreningsprojektet genomförts, är det slut då? Absolut inte! Förhoppningen och meningen med hela Ungoteket, är att det ska vara starten på något nytt. Målet är att deltagarna ska upptäcka nya sidor av handbollen och vilja engagera sig mer, vilja förverkliga sina idéer, få utrymme för sina åsikter i föreningen och möjlighet att bidra med sina kunskaper.

  Det är därför viktigt att de ungdomar som genomfört Ungoteket på olika sätt ges plats, lyssnas på och bjuds in i föreningens verksamhet. Kom ihåg att ställa frågan! Lika viktigt är det att du som deltagande ungdom vågar fråga och tar för dig så att du får göra mer av det som du tycker är roligt.

  Vi kommer under våren 2021 komma ut till er föreningar och informera om projektet och förhoppningen är att få ihop en härlig grupp ungdomar som vill lära sig mer om att jobba i en förening.

  Kontaktperson:
  Jessica Larsson
  070-679 90 57
  jessica.larsson@vastgotahandboll.rf.se >>

  Uppdaterad: 2020-11-05 09:02
  Skribent: Jessica Larsson

  Nyheter

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195