Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  Den nya distriktsorganisationen

  2021-05-03 13:27

  Från och med den 1 maj 2021, tar svensk handboll steget in i en ny distriktsorganisation. Nuvarande 13 specialdistriktsförbund (SDF) går samman och bildar fem nya.

  Handbollförbundet Mitt, -Norr, -Syd, -Väst och -Öst kommer tillsammans att utgöra handbollens nya distriktsorganisation.

   - Ett arbete där alla deltagit och som har pågått sedan 2018 har nu nått sitt mål. Lördagen den 17 april genomfördes den avslutande ordförandekonferensen i den ”gamla” distriktsorganisationen och enigheten där var stark, berättar projektledaren Sture Gustafsson.

  De 13 SDF:ens respektive ordförande var samlade, tillsammans med elitorganisationerna och förbundsstyrelsen, för att ta ställning till ett antal frågor som ska underlätta och vägleda övergången, som t ex samarbetet mellan förbundets centrala organisation och distriktsorganisationen, ny grafisk profil, föreningarnas årsavgifter, sanktionerade turneringar, gemensam kontoplan och framtida ekonomiredovisning och system.

  Det som återstår är årsmöten för att dels likvidera de distriktsförbund som idag ingår i något av de fem nya, samt årsmöten för att bilda de fem nya förbunden. Handboll Väst kommer ha sitt årsmöte den 21 juni. Mer information och kallelse kommer. På årsmötet kommer den nya styrelsen röstas fram.

  För Handboll Väst innebär omorganisationen att personalen utökas samt att ansvarsområdena delvis reviderats. Vi kommer ha personal på lokalkontoren i Göteborg, Skövde och Karlstad.

  Det kommer även en ny hemsida framöver. Det innebär att den här hemsidan inom kort inte kommer uppdateras längre, utan fram till nya hemsidan publiceras hänvisar vi till handbollvast.se >>

  Se kontaktlista med arbetsuppgifter >>

  Här kan du läsa mer om distriktsorganisationen >>

  Här kan du läsa mer om den grafiska profilen >>

  Välkommen till Handbollförbundet Väst!

  Uppdaterad: 2021-05-03 13:35
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195