Hoppa till sidans innehåll

Röda kort under säsongen

Här nedan redovisas det spelare som under säsongen fått röda kort (diskvalifikation) i ungdomsserierna VYZ. En spelare som fått två röda kort i en och samma serie under samma säsong avstängs automatiskt nästföljande match. Det är den egna föreningen och dess ledare som skall hålla reda på vilka spelare som fått röda kort och använder man en spelare som skulle vara avstängd så bestraffas föreningen. Syftet att publicera detta på hemsidan är inte för att man skall hänga ut spelaren utan är en hjälp för föreningarna att hålla reda på vilka som fått röda kort samt om det blir en avstängning eftersom det är ovanligt med röda kort i ungdoms-serierna. Det finns tre typer av röda kort och den betckning som används på matchprotokollen används även här nedan. Dessa tre typer är:

* Indirekt rött kort som spelaren får om den fått tre utvisningar i en och samma match och den betcknas med ett D.

* Direkt rött kort ges om händelsen är så allvarlig att  det räcker ej med utvisning som bestraffning och det betecknas i matchprotokoll och här nedan med Drk.

* RmR är betckningen om det är ett rött kort med rapport och det använder domarna då det är stor skaderisk samt extremt osportsligt uppträdande. Blir det ett rött kort ,med rapport visar domarna även ett blått kort efter att ha visat det röda. Vid dessa händelser skriver domarna en "Anmälan till bestraffning" som skickas till administrerande förbund. Efter att spelaren eller ledaren fått yttra sig över anmälan bestämmer förbundets rättskommitté om lämplig bestaffning. Spelaren får fortsätta att spela fram till rättskommittén av ger sitt beslut om det inte är spelarens andra röda kort i samma serie då blir det automatiskt en match avstängning som kan förlängas då rättskommittén sagt sitt.

Kom ihåg två röda kort i en och samma serie (till exempel VYZ) ger automatiskt en matchs avstängning. Det är föreningen som måste hålla reda på om spelare och ledare fått röda kort. Om någon är med i match där den personen skulle ha varit avstängd så bestraffas föreningen för detta.

 

Röda kort (diskvalifikation) under säsongen 2017-2018
Spelare Förening Typ av rött kort Övrigt

     

     
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
Uppdaterad: 2017-09-10 20:18
Skribent: V JHF

Nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166