Hoppa till sidans innehåll

23-2020

2020-07-17 10:01

Framtiden - Om allting hade varit normalt, då....

Framtiden

Denna helg skulle vårt förbund ha haft sitt sista ordinarie årsmöte om allt hade varit normalt. Vi skulle även haft vår verksamhetskonferens men som vi tidigare har meddelat så skjuter vi fram dessa två sammankomster. Under sommaren får vi bestämma hur vi ska göra med detta om vi kan genomföra dessa möten i slutet av augusti, fysiskt eller digitalt det får vi återkomma med besked om.

Under förra veckan bestämde Folkhälsomyndigheten (FHM) att idrotten får starta upp med utomhusaktiviteter såsom fotboll, friidrott, speedway och mycket annat som kan bedrivas utomhus. Dock blir det utan publik. Vi som bedriver inomhusaktiviteter vet inte ännu hur det blir med våra serier. Ungdomsmatcher får man säkert bedriva men då faller detta med resor om man bara får resa två timmar från hemorten. Nu verkar det som elitfotbollen fått tillåtelse att resa över hela landet så då får vi hoppas att det blir så för handbollen. Nu är ju allt beroende på hur spridningen av coronaviruset utvecklas. Blir det en andra våg av infektionen eller fortsätter minskningen av smittade som det har gjort sista tiden det är tyvärr ingen som vet, det är bara att se tiden an och läsa veckobrevet varje vecka under hela sommaren så kommer vi att hela tiden uppdatera er om det senaste. Vårt förbund har denna säsong att inte redan nu börja att fakturera anmälningsavgiften för våra serier med tanke på föreningarnas ekonomi. Då läget förändras i landet kommer vi att fakturera anmälningsavgiften. Anslutningsavgiften till förbundet kommer vi dock att fakturera eftersom den enligt våra stadgar ska vara betald senast 31 augusti.

Våra ungdomsserier håller nu på att lottas och när lottningarna är färdiga kommer vi att meddela er ute i föreningarna. Då lottningarna är gjorda är det viktigt att ni går igenom serierna och tar kontakt med förbundet så fort som möjligt så att vi får tid att ändra. Detta är viktigt att kolla hela serierna ända till sista omgången. Av erfarenhet från tidigare säsonger vet vi att föreningarna hör av sig samma vecka som sammandraget ska spelas och det är inte helt optimalt för dem som har hand om lottningarna. Fanny Libell är vår tävlingsansvarige och vill ni komma i kontakt med Fanny så finns hennes kontaktuppgifter på vår hemsida. Vårt förbund kommer att genomföra ett styrelsemöte under juni men datum är inte ännu bestämt

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

  • 3 juni, SHF: s ordförandekonferens, sker digitalt.
  • 5 – 6 september, regiondomarutbildning i Umeå.
  • 12 september SHF: s ordförandekonferens i Stockholm.
  • 19 september, Handboll Norrkonferens i Umeå.
  • 21 – 22 november, extra förbundsmöte i Kristianstad i samband med EM (VM) i parahandboll.
  • 4 – 20 december, EM för damer spelas i Danmark och Norge.
  • 13 – 31 januari 2021, VM för herrar spelas i Egypten.
Uppdaterad: 2020-08-26 09:48
Skribent: Sven Behring

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166